Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  afwerken wenge, padouk, zebrano

  Goedemorgen,
  Voor mijn trouwen ben ik een muziekdoosje/ringendoosje aan het maken, waarvan de zijkanten van Wenge zijn, de voor en achterkant van Padouk, en het deksel van zebrano. hebben jullie tips over de afwerking, eigenlijk wil ik geen vernis of zo gebruiken, maar denk ik meer aan olie of wax.
  In een ander topic "afwerking Wenge" zag ik dat wenge een spiegelglad effect (dat spiegeleffect zoek ik voor het hele doosje) krijgt door het heel fijn te schuren, dus misschien is een combinatie ook wel mooi ( de zijkanten schuren en de rest in een wax soort?) omdat ik nog nooit met wax gewerkt heb, zou het ook fijn zijn als ik ook het merk/type krijg dat ik het best kan gebruiken. Hartelijk dank voor het lezen en de antwoorden.
  Leo.

 2. #2
  Wenge krijg je met alleen schuren niet glad - het heeft grove open poriën. Om het echt glad te krijgen moet je een sealer gebruiken. Mijn favoriete sealer (op de draaibank) is schuren met toevoeging van CA lijm - dan maak je tijdens het schuren een lijm/schuurstof-slurrie aan die automagisch de poriën vult. Maar een mengsel van celluloselak en schuurstof werkt ook prima, alleen niet 'instant'...

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top