Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Lamello Minispot (miskoop?..)

  Ik ben gaandeweg als beginnend houtbewerker wat tools en machines aan het 'verzamelen', en kon een lamellenfrees overnemen via een 2dehands verkoopsite..  Machine lijkt volledig te zijn, inclusief koffer, reservefrezen en in zeer goede staat allemaal. Zo gezegd, zo gedaan..

  ...tot ik na de aankoop leerde dat een Minispot niet betekent dat er enkel kleinere lamellen mee gefreesd kunnen worden

  Kan ik hier, mits een andere frees en voet, ook gewoon mee werken zoals een 'normale' lamellenfrees? Of ga ik hier iemand anders blij mee moeten maken en op zoek gaan naar een andere machine?

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Als ik even google lijkt het niet een verbindingsmachine, maar een reparatiemachine. Bedoeld om defecten in hout uit te frezen en daarna met een vulstukje op te vullen. Die vulstukje zijn in tientallen houtsoorten leverbaar. De machine is nieuw nogal duur, zo rond de 1000 euro. Geen idee wat je betaald hebt en hoe oud je machine is, maar misschien kan je hem dan nog zonder verlies doorverkopen.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.188
  Petrolhead, ik kende deze lamello machine nog niet.
  Maar als tip zou ik zeggen koop pas iets als je het nodig hebt.
  Of je moet geld teveel hebben en gewoon zin hebben om iets te kopen, is ook niets mis mee natuurlijk

 4. #4
  Inderdaad Houtenklaas, daar kwam ik dus helaas te laat achter... Normaal spendeer ik een aantal uren online vooraleer ik iets koop, maar omdat het over een machine van Lamello zelf ging en de staat (en de prijs) gewoon heel erg goed was ging ik er nu te licht over heen.

  @coko: Geld teveel, daar kan ik helaas niet over meespreken Er is een nieuw badkamermeubel in de maak, en ik wou hiervoor lamellen gaan gebruiken. Denk dat ik ze voorlopig gewoon laat frezen door de houthandel.

 5. #5
  Als je er een standaard recht lamello freesblad op zet kan je sleuven voor gewone lamellos maken. De minispot kan alleen niet onder een hoek.

 6. #6
  Is er op de onderdelenlijst misschien een verstelbare voet te koop?
  Als die erop past kan je alsnog onder een hoek werken.
  Of laat iets maken bij een metaalbedrijfje.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top