Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: oog en hand maten.

 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2013
  Locatie
  Stad Groningen
  Berichten
  732

  oog en hand maten.

  Soms zijn maten helemaal niet nodig. En een schattig filmpje.

  https://youtu.be/MaUP_K2sW5A


  Dus allemaal aan de passer...

 2. #2
  Twee handen zijn schouderbreedte? Wat heb ik toch een kleine handjes

  Erg leuk gedaan! Bedankt voor het delen.

 3. #3
  omg.. geniaal... nooit geweten ook ook gekeken naar zijn video over zijn werkbanken en de afmetingen daarvan.. erg leerzaam.

 4. #4
  leuk filmpje over organische maatvoering, eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het de meest mensvriendelijke maatvoering is die er bestaat.
  Gulden snede, Fibonacci reeks enz daar zit echt geen toeval achter.
  Komisch ook hoe hij in het begin de beitel scherpt en z'n haren afscheert.

 5. #5
  Jim Tolpin heeft ook een leuk boek geschreven over hoe de "klassieken" een voorwerp ontwierpen: https://lostartpress.com/collections.../by-hand-eye-1

  Heel grofweg komt het er op neer dat er altijd hele getallen verhoudingen zijn tussen de verschillende dimensies. Dus als een schilderijtje 5 handen breed is dan is het heel waarschijnlijk dat hij 4 handen hoog is, bijv. En de maten van de lijst zijn dan ook weer een bepaalde verhouding tot de maat van het schilderij, en de profielen in die lijst ook weer in regelmatige verhoudingen. Alles hing zo met elkaar in verband.

  Er werd toendertijd niet met technische tekeningen gewerkt. Een schetsje met een paar verhouding was genoeg voor de vakman om iets moois te produceren.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top