Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Doffe plekken verwijderen

  Hallo allemaal! Ik zit met een klusje en kom er zo niet uit. Ik heb een bureau en een tafeltje in dezelfde stijl en die probeer ik een beetje op te knappen maar ik krijg de doffe plekken er niet uit. Ik heb het al met olie en lak geprobeerd maar dit haalt buiten dat het weer mooi glad wordt niets uit (zie foto). Heeft iemand een goed idee om dergelijke plekken weer mooi te maken? Of is het fineer gewoon beschadigd en moet ik het hiermee doen?
  Bijgevoegde Thumbnails Bijgevoegde Thumbnails 1450887600464-2021729617.jpg  

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Helemaal opschuren, en omdat het fineer is zou ik toch maar voorzichtig zijn, probeer met een schuurblokje op een hoek om helemaal blank te schuren en kijken hoe het dan is. Het is een kwestie van uit proberen, als het voor een klant is toch maar even waarschuwen omdat je niet weet hoe dik het fineer is.

  Groet Pel.
  Pel; Hout wirktj.

 3. #3
  Dus ook de plekken waar de lak er nog goed op zit moeten kaal tot op het fineer? Best pittig dan inderdaad. Het is gewoon een knooi klusje voor mezelf dus als ik het verknal is er geen man overboord. Bedankt voor de tip!

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Inderdaad, Joerai helemaal kaal schuren, en bedenk dat schuren nog belangrijker is als de lak of olie wat er later op komt. Grof beginnen, natuurlijk niet te grof, en steeds fijner en gladder schuren, dan wordt hij weer als nieuw! Succes ermee.

  Groet Pel.
  Pel; Hout wirktj.

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2015
  Locatie
  Enschede / Amsterdam
  Berichten
  998
  Met een schraapijzer heb je wat meer gevoel over wat eraf gaat. Iets meer werk maar veiliger wb te ver doorgaan.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top