Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 1 van de 1

Onderwerp: schuifwand

 1. #1

  schuifwand

  Hoi,

  Long time lurker, first time poster.. Ik ben Kurt, afkomstig uit het Belgische Limburg. Al geruime tijd bezig met het verbouwen van ons eigen stekje.
  Een volgend projectje dat op stapel staat is het maken van een schuifwand in onze hal. Deze schuifwand zal dienen als deur voor onze badkamer.

  Omdat we graag de voorkant van de schuifbare wand gelijk laten vallen met de bovenkant van de muur, zal de ophanging asymmetrisch aan de deur bevestig moeten worden. De bedoeling oorspronkelijk was om 2x 18mm groene mdf te gebruiken als paneel dat zal schuiven. Omdat schroeven in de kopse kanten niet mogelijk is om al het gewicht te dragen, had ik het idee om er een vuren balkje van 26 mm breed en 50 mm hoog in de bovenkant in te verlijmen zodat al alle zijden van dit balkje 5 mm omringd worden door mdf.

  Omdat de deur dus asymmetrisch verbonden moet worden met de ophanging is het dus praktisch onmogelijk om het vuren balkje op bovenstaande manier te bevestigen. Reden hiervoor is omdat het vuren balkje het best aan de niet zichtbare kant gelijk valt met de mdf en aan de andere kant dus 10 mm mdf zou moeten blijven staan.

  Hoop dat de beschrijving wat duidelijk is?

  Vragen:
  - Hoe het beste een assymetrische verbinding maken? Dus de ophanging hangt meer aan één kant van de deur.
  - Is MDF wel geschikt, hoewel het vaak gebruikt wordt omdat deze niet snel krom trekken.
  - Is het misshien een idee om de deur te maken met vuren balkjes en deze vervolgens te bekleden met 3 mm multiplex en 125 mm groene gipsplaat?

  Edit: Misschien een vlakke verfdeur kopen?

  Enkele foto's ter verduidelijking.
  IMG_20151218_141254.jpgIMG_20151218_141243.jpgIMG_20151218_141305.jpgIMG_20151218_141319.jpg
  Laatst gewijzigd door kclemen; 18-12-15 om 20:46.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top