Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13
 1. #1

  Iemand enig idee wie ze gemaakt heeft en hoe oud ze zijn....

  Ik was gisteren bij een plaatselijke kringloop winkel waar ik deze 2 exemplaren zag liggen!.
  Ik twijfelde geen moment en voor 4 euro mag je niet klagen toch

  Nu ben ik benieuwd of iemand enig idee heeft hoe oud deze zagen zijn en wie ze gemaakt heeft....
  Het idee is om deze weer netjes te maken en te gebruiken op mijn zolder

  Vriendelijke groet Philipp

  IMG_3201.jpgIMG_3203.jpgIMG_3204.jpgIMG_3205.jpg

 2. #2
  De toffelzaag wordt geproduceerd door Johann Peter Joeker in Wuppertal (Duitsland):
  http://www.holzwerken.de/museum/hers...e.phtml#joeker
  Ik denk dat deze zaag is gemaakt naar de Twede Wereldoorlog. Op de tweede zaag kan ik het teken niet lezen (WARRANTED SUPERIOR?).


  Groeten, Wolfgang

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2015
  Locatie
  Enschede / Amsterdam
  Berichten
  995
  Ik heb nagenoeg een identieke bij een kringloop gescoord voor 1 euro… Warranted Superior is een label dat door diverse, voornamelijk Engelse, fabrikanten gebruikt werd. Er zijn sites waar alle varianten ervan verduidelijkt worden. Gezien de uitvoering van deze zal het niet om een Diston of zo gaan, ben ik bang…

 4. #4
  Disston-kenners schijnen het redelijk eens te zijn geworden over de volgende theorie:

  'Warranted Superior' werd over het algemeen gebruikt door kleine zaagfabrikanten die door Disston waren opgekocht. Deze bedrijven hadden hun eigen machines en bleven in eerste instatie gewoon doorproduceren. Omdat men niet zeker was van de kwaliteit van deze zagen mochten ze niet worden verkocht onder de naam Disston en kregen ze dit warranted superior medaillon, vaak in combinatie met de naam van de originele fabrikant.

  Wat kwaliteit betreft kan het dus alle kanten op gaan. Het kan rommel zijn en het kan een topper zijn. De mensen van Disston durfden er in ieder geval geen uitspraak over te doen. Gewoon proberen dus.

 5. #5
  Beste allemaal,

  Je zal het niet geloven maar de zagen zijn echt recht. En zoals ik het kan zien van hele goeie kwaliteit al zeg ik het zelf ik ga morgen eens een proef snede doen!!

  Iemand nog tips om deze schoonheden roest vrij te maken en het hout misschien licht opschuren en in de olie zetten..

  Gaaf om te lezen dat jullie zoveel kennis hebben!!

  Fijne zondag allemaal

 6. #6
  Voor het ontroesten in citroenzuur of (schoonmaak)azijn leggen. een nacht laten liggen en dan kan de roest afwassen met een schuursponsje.
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 7. #7
  Ik gok dat het toch een Britse zaag is.
  Ik meen een Engelse leeuw en een Noord-Ierse eenhoorn te zien. De "Disston"-Warranted Superior-zagen hebben meestal een adelaar.
  Wat ik uit internet opmaak is dat "Warranted Superior" voor Disston inderdaad niet de eigen toplijn was, maar dat de Engelse zagen juist wel "top-grade" zijn. Dat zou mooi zijn! Eigenlijk zou je moeten kijken of er nog iets van een ets te zien is.

  Om nog wat verwarring te zaaien: de bovenlijn van het blad is wel weer Disston-achtig?
  En schat je in dat het handvat origineel is?

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2015
  Locatie
  Enschede / Amsterdam
  Berichten
  995
  Echte Disstons hebben volgens mij meer gedefineerde labels, dwz scherper van detail en beter van uitvoering. De vorm van het blad kan een persoonlijke aanpassing zijn (ingekorte langere zaag).

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2015
  Locatie
  Roeselare, België
  Berichten
  1.023
  Mooie vondst! Na hier gelezen te hebben over jullie koopjes in kringloopwinkels, ben ik zelf ook paar keer langsgeweest. Maar dit viel dik tegen: nooit iets van gereedschap te bespeuren, zelfs geen verroeste hamer. Moet ik nog frequenter langsgaan? Of zouden kringloopwinkels in België nu eenmaal weinig gereedschap hebben? Wat zijn jullie ervaringen?

 10. #10
  In België ben ik nog nooit gereedschap in een kringwinkel tegengekomen.
  Ik denk dat er verschillende redenen voor zijn. Eerst zijn de meeste kringwinkels sociale tewerkstelling. En die verkopen geen 'oude rommel', wat een verroest stuk gereedschap voor de meeste mensen is.
  En dan komen we bij de tweede reden. Nederlanders zullen sneller spulletjes verkopen, ook al krijgen ze er maar een paar centen voor. In België blijven zulke dingen gewoon liggen of verdwijnen in de vuilbak.
  Op rommelmarkten kan je wel mooie dingen vinden.
  Maar misschien eens informeren vrienden en kennissen. Er zijn vast wel mensen die nog spullen hebben liggen die jij nog kan gebruiken.
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top