Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  meubel verkoop wat zou ik kunnen doen

  Omdat ik niet echt wist waar ik het moest vragen leek dit me wel een goede plaats.
  Ik wil nu als meubelmaker in opleiding meubels gaan maken voor de verkoop.
  En dan voornamelijk massieve meubels en ook voornamenlijk van eiken of meranti omdat we dat nog een hoop hebben liggen.
  Maar hoe zou ik dat het beste kunnen aan pakken, gewoon bv een tuin set maken of een salontafel en dan te koop zetten of echt op zoek gaan naar een project.
  Mischien hebben jullie ook nog leuke ontwerpen die ik zou kunnen maken en verkopen.
  Ik wil namelijk nu een beetje voor me zelf gaan werken ipv bij een baas, en al een beetje bekentenis opbouwen zodat als ik klaar ben met school meteen voor mezelf kan beginen.

  Ik hoor het wel als die verkeerd staat en ook als er ee ngoed advies is.
  Alvast bedankt Mike

 2. #2

  Re: meubel verkoop wat zou ik kunnen doen

  Hallo Mike.
  Neem eens contact op met de Kamer van Koophandel, die hebben de juiste informatie voor starters. Het geeft je een breder beeld ook al begin je klein.
  vr,gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  302

  Re: meubel verkoop wat zou ik kunnen doen

  Hey Mike,

  Ik zou beginnen met vrij werk om je eigen stijl
  te ontwikkelen.
  Zo kan je meteen zien wat mensen ervan vinden. Het hangt er natuurlijk vanaf wat jezelf wil, maak je alles graag , ik haat bv lades en zwaluwstaarten ,niet omdat ik ze niet kan ,maar omdat ik ze niet leuk vind. Geef mij maar een spookschaaf.
  Dus doe iets wat je leuk vind , daar ben je meestal goed in.(Je studeert nog dus er zit nog niet te veel financiële druk achter vermoed ik?)
  Zo kan je eventuele klanten sturen in een richting die je zelf ligt.
  Het hangt er echt vanaf wat je wil denk ik, wil je enkel een meubelmaker zijn of een ontwerper- maker , je kan je specialiseren :bv enkel tafels en stoelen of heel breed gaan van het kleinste kistje tot zware kloostertafels)

 4. #4

  Re: meubel verkoop wat zou ik kunnen doen

  Voor je begint, moet goed overwegen, wie ben ik, wat is mijn stijl. Welke hout combinaties ga ik aan.
  Wat wil ik. dan komt de vraag waar is vraag naar. Ja, dat is onderzoeken. Als jij origineel bent in je ontwerpen, is er echt vraag naar.
  Maar het is een lange weg.

 5. #5

  Re: meubel verkoop wat zou ik kunnen doen

  Oke bedankt al voor de reacties.
  Ik ben best creatief dus ik wil wel onterpen en maken en dan zal ik wel eerst wat dingen gaan maken die ik mooi vind en leuk vind om te maken.
  Fijn dat jullie me helpen want ik weet ook niet echt zo hoe ik dat zou moete naan pakken, en voor klanten zoeken?
  Hoe zal ik dat aanpakken dan,via internet of vrienden en kennisen of hoe?

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  302

  Re: meubel verkoop wat zou ik kunnen doen

  Ik wil binnenkort ook de stap zetten, ben nu een portefolio aan het opbouwen en dan komt de website.
  1ste klanten kunnen vrienden of familie zijn maar of die willen betalen is iets anders......ik mocht voor een vriend een offerte maken voor een grote bureau, alles massief , maar na de offerte heb ik die " vriend" nooit meer gehoord,dacht waarschijnlijk dat ik hem wou afzetten of zoiets.
  Dat kom je tegen als ze IKEA prijzen gewent zijn. Ik wil kwaliteit proberen te leveren en daar wil ik niet op inleveren, misschien niet goed voor mijn portefeuille maar op lange termijn hoop ik dat het goed komt.
  Je kan toch moeilijk werken voor niks......zelf al zijn het vrienden, ik werk dan liever aan vrij werk dat ik kan tonen dan onder de prijs te werken.

  Nog een vraag/tip , voor een grote opdracht (voor een beetje kast ben ik toch een tijd bezig) zou ik persoonlijk een voorschot vragen. Stel dat je drie weken hard gewerkt hebt en de klant wil niet betalen.....mensen zijn niet altijd .....je weet wat ik bedoel.

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: meubel verkoop wat zou ik kunnen doen

  het is inderdaad een keuze wat je wil en zeker ook wat je kan. mond-op-mond reclame gaat altijd erg goed en erg snel is mijn ervaring. een website zal ik zeker laten maken omdat je dan echt iedereen kan bereiken. een bezoek aan de KvK kan ook erg verhelderd werken aangezien veel mensen niet goed beseffen hoe complex een eigen bedrijf is. veel succes en ik ben erg benieuwd naar je vorderingen.

  rick

 8. #8

  Re: meubel verkoop wat zou ik kunnen doen

  Blij iemand te zien met zoveel ambitie. Alleen moet je er wel bij stilstaan dat je je stiel niet alleen op school leert. Enkele jaren ervaring opdoen in een bedrijf is volgens mij een goede leerschool. Na je werkuren kan je nog doen wat je wil en zo aan je naambekendheid werken.

 9. #9

  Re: meubel verkoop wat zou ik kunnen doen

  Ja het klopt dat je ook veel leert bij een bedrijf maar ik wil ook dit jaar een goede stage zoeken en dat ik daar kan blijven werken.

  Ja klopt mensen gaan vergelijken, dat heeft mijn pa ook ,hij is timmerman en dan zeggen ze van ja bij de gamma is het zelfde merk veel goed kopen, dan is het ook van ja dan koop het daar als je denk dat dat beter is.

  Ik zorg nu gewoon eerst dat mijn kamer af is zodat ik ook een beetje portifolio kan maken en dat het hok af is en dat ik netjes en snel alles zou moeten kunnen maken want in deze half afgebouwd hok kan ik maar half werken haha

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top