Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  hoekverbinding ledikantje

  Ik ben een ledikantje aan het ontwerpen, wordt een massief eikenhouten ledikant, neutraal afgewerkt (blanke lak of wax). Vanzelfsprekend voor mijn toekomstige dochter!

  maar goed; ik vroeg me af hoe ik de verbinding mooi en stevig kan maken tussen de voor/achterdelen en de spijl-delen. Heb laatste tijd even in de winkels zitten spieken en de duurde modellen hebben mooie 'blinde' verbindingen die toch wel erg stevig zijn en ziet er netjes uit.

  Iemand een idee hoe die verbinding er uit ziet en waar ik de materialen haal?

  Ikzelf vermoed dat er sowieso duvels tussen zitten, maar er zit ook een metalen schroef-verbinding boven en onder. Die verbinding wil ik ook maken, wat ik in ieder geval NIET wil is een metalen bout die aan de voor/achterkant zichtbaar is en dus door-en-door gaat. zonde van mooie dure hout.

  Iemand een idee wat voor materiaal ik nodig heb en waar te krijgen? zie foto voor uitleg over wat ik bedoel. Het gaat dus om de metalen imbus-schroef. waar gaat die in? (aan de achterzijde zit dus geen moer/schroef/zichtbare aansluiting.  Attached files

 2. #2

  Re: hoekverbinding ledikantje

  Het zal vast zoiets zijn. Ik weet dat ze in het Engels "Threaded inserts" heten, de Nederlandse naam ken ik niet.

  Is het trouwens een vereiste dat je het ledikantje uit elkaar moet kunnen halen? Anders kan je natuurlijk het hele ding met deuvels in elkaar zetten.

  Arthur

 3. #3
  Athanor
  Guest

  Re: hoekverbinding ledikantje

  In het nederlands zijn het "rampamoeren".

  Ik heb deze gebruikt in tuintafels met demontabele pootstellen. Als je in onderstaand topic kijkt zie daar een beschrijving van met foto's.
  http://www.woodworking.nl/viewtopic.php?f=6&t=170

  Succes en groet,

  Fons

 4. #4

  Re: hoekverbinding ledikantje

  ja zat ik over te denken, gewoon helemaal in elkaar lijmen :-)

  maar nee, ik wil het toch demontabel hebben. is nogal zwaar (massief eiken).

 5. #5

  Re: hoekverbinding ledikantje

  hey hallo
  ik heb zelf ook een ledikantje gemaakt ook van eiken .
  Nou heb ik zelf in het laatste spijltje drie rvs schroeven gedaan maar nu kan je bij de praxis van die bed haken kopen dan heb je toch een blinde en stevige verbinding succes

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top