Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Smile Simpel bijzettafeltje van reststukken eikenhout

  Bij het opruimen van de schuur kwam ik wat restblokken eikenhout tegen. Wegdoen is zonde natuurlijk, maar ze stonden me ook in de weg. Aan het eind van de middag was m'n schuur een grotere bende dan aan het begin, maar ik had ook een grapppig bijzettafeltje gemaakt (al zeg ik het zelf). Geen fancy verbindingen, maar 17 kg degelijkheid

  Ik heb geen foto's van het proces gemaakt omdat het nogal een 'spur of the moment' was. Daarbij denk ik dat het principe wel duidelijk is.Het eindresultaat van een middag schaven, schulpen, zagen, passen en lijmen:

  IMAG0111.jpg
  De globale vorm van boven gezien is een parallellogram. (de theekop is overigens een formaatje enorme dorst, al is het tafeltje ook weer niet erg groot). Het hout is gewonnen uit gratis, of zeer goedkoop verkregen materialen: de twee grootste blokken komen uit balk die in een schouw zat verwerkt (gratis, de grote balk die er uit kwam wacht nog op een mooi project), de andere stukken zijn poten van twee salontafels (resp. 1 en 10 euro voor betaald)

  En na twee lagen blanke lak:
  IMAG0119.jpg

  Natuurlijk kan ik veel kanttekeningen plaatsen en zou ik de volgende keer dingen anders doen, maar de bazin is tevreden. Zo af en toe moet je de bezetting van je werkhok ook een beetje verdienen, om de WAF hoog te houden. Ooit ga ik natuurlijk van die prachtige dingen maken zoals te zien in de draad over het kistje van meron, maar vooralsnog vermaak ik me kostelijk. Daarbij blijk ik het erg leuk te vinden om van afdankertjes iets nieuws te maken. (zo heeft een deel van een dik, oud blad van een barretje van de vorige eigenaar van ons huis vandaag een tweede leven gekregen als drempel)

 2. #2
  Toffe tafel ik houdt wel van massief. Helaas is massief best duur door de bizarre Nederlandse houtprijzen
  Het hergebruiken van oud hout doe ik zelf ook veel. Veel pallethout en brandhout al geupcycled.
  www.gogreenbuddy.com mijn dagelijkse bezigheid om groene activiteiten te promoten!

 3. #3
  Dankje golddigger. Een beetje speuren op marktplaats en in kringlopen is tot op heden wel vruchtbaar gebleken.

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top