Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Werkblad van berken multiplex

  Voor mijn mobiele werkbank ga ik berken multiplex gebruiken als werkblad. Hier komen gaten in voor bench dogs.
  Omschrijving van mijn aangekochte plaat:
  Multiplex 18mm fineer berk BB/BB WBP lange draad 2500x1250
  Ik vermoed dat het aangeraden is om de plaat te lakken/oliën? Lakken zou het meest onderhoudsvriendelijk zijn?
  Welk product is hiervoor geschikt?
  Plaat is echter wel een WBP plaat, dus kan wel wat vocht verdragen. Maar vermoedelijk zal een behandeld werkblad, met een transparante lak, een meerwaarde bieden?
  Advies is welkom!

 2. #2
  Ik gebruik op mijn beuken-multiplex werkblad Behandla van Ikea. Het is een sneldrogende, impregnerende olie Die na droging niet kleeft of vet afgeeft. Het voordeel t.o.v. lak is dat evt. krassen in de toekomst met een nieuw laagje olie direct onzichtbaar worden. Het product is eigenlijk voor keukenbladen, dus goed watervast.

 3. #3
  Ik stel mij ook volgende vraag, lak kan wel onderhoudsvriendelijk zijn t.o.v. olie, maar qua krassen kan je misschien beter oliën?

 4. #4
  Bijgaand een foto (detail) van het geoliede oppervlak van mijn werkblad. Het is een tweedehands blad, ik heb het omgedraaid en gebruik de onderkant. Die heb ik glad geschuurd en destijds in de Ikea olie gezet. Sinds die tijd heeft het aardig 'geleden' bij de nodige montageklussen. Als er dan eens een kras ontstaat is er geen paniek. Ik wacht tot het 'de moeite waard is' en haal dan even snel een lapje olie over het oppervlak en de volgende ochtend is het weer zo goed als nieuw. Zo blijft het moeiteloos netjes!
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 5. #5
  Oliën werd mij afgeraden bij multiplex. Beter lak/vernis. Een oplosmiddelgedragen parketlak werd mij aangeraden.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top