Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Vraag mbt Autocad

 1. #1

  Vraag mbt Autocad

  In mijn nieuw gebouwde schuur (plafondhoogte 300cm) moet ik nog een trap bouwen, gezien Autocad een "stairs" functie heeft dacht ik dat werkt misschien makkelijker dan Sketchup (veel meer ervaring mee). Het maken an sich ging heel makkelijk, alleen nu de vraag: hoe maakt je een Autocad tekening tot een werkbare woodworking tekening? In Sketchup maak je heel makkelijk "components" en "groups" etc, dan kan je dus een trede er als het ware uit halen en opmeten. In Autocad is alles nu 1 geheel.

  Alvast bedankt!

  boveng.jpgtrap2d-Model.jpgzijaanzicht.jpg

 2. #2
  Ik werk niet met autocad, maar heb wel boeken. Volgens mij moet je naar het draad model en dan inzoomen en afstanden er bij zetten. Als een tree geen los 3D object is kun je dat volgens mij niet zo los halen. Maar mijn boeken zijn voor autocad 2000 en dat is al weer een paar jaar geleden.

 3. #3
  ik volg!
  ga binnenkort trappen tekenen met AutoCAD, maar ben een echte beginneling
  Wij zijn Atelier Antipode
  Gino & Rosa

 4. #4
  Heeft niemand hier een idee over?

 5. #5
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door svenskapelsin Bekijk Berichten
  Heeft niemand hier een idee over?
  Je zou kunnen proberen het geheel te "exploden" Dit doe je door de trap te selecteren en vervolgens commando "x" in te voeren.

  Ik ben zelf niet bekend met de stairs functie.

 6. #6
  Heel erg bedankt dit werkt! Nu het opmeten nog leren, werkt allemaal net wat anders, maar wel preciezer.

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2012
  Locatie
  't hoofd van Overijssel
  Berichten
  943
  Kan je het bestand even hier neer zetten. Wat ik in de kleine plaatjes slecht zie is de voorzijde trede en achterzijde. Soms moet je met die voor/achterhout lijnen mee smokkelen op de spil/hoekpunten, om beter uit te komen.

  Denk zelf dat je beter even het één blok kan houden en snel even overtrekken van de lijnen sneller gaat. Dan kan je tree voor tree 1 op 1 uittekenen
  Jeroentje

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top