Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1
  Junior Member
  Ingeschreven
  Jan 2015
  Locatie
  Walem (Mechelen)
  Berichten
  19

  Variatie op Celtic Wedding Goblet

  Bij deze mijn eerste "serieuzere" werkstuk.
  De zus van een kennis van ons is binnenkort vijf jaar getrouwd (houten huwelijksverjaardag) en voor deze gelegenheid had ze dus het plan opgevat om iets in hout cadeau te doen. Al snel kwam de vraag of ik iets kon maken. Een houten dienblad met hun naam op bvb. Aangezien ik geen pyrografie toestel heb en ook geen sjablonen om letters te frezen, besloot ik dus maar om wat verder te zoeken. Zo kwam ik op een Celtic Wedding Goblet. Jammer genoeg vonden ze dit te katholiek. Proberen uit te leggen dat er niets katholiek aan is maar ik begrijp hen ergens ook wel een beetje, het is uiteindelijk een "kelk". De goblet werd dus een theelicht/waxinelicht-houder.

  20151115_133922small.jpg

 2. #2
  Zo da's een gaaf cadeau.

  Mooi hoor. Is dit Acacia ??

  Gr Edwin

 3. #3

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.525
  Mooi Gemaakt Stief, vooral de twee ringen.

  Groet Pel.
  Pel; Hout wirktj.

 5. #5
  Junior Member
  Ingeschreven
  Jan 2015
  Locatie
  Walem (Mechelen)
  Berichten
  19
  Geen Acacia. Ik had eerst een test stuk gemaakt uit een stuk tulp dat ik nog liggen had om te zien of het me zou lukken. Op een uitschieter na en een gebroken ring zag het er best ok uit. Maar toen degen die het gevraagd had de "klad" versie zag, vond ze het zo mooi dat ze het in hetzelfde hout wou. Ik heb nog een paar andere soorten laten zien, van es over eik naar kers en noten maar het tulpen hout bleef de voorkeur weg dragen. En zoals het gezegde gaat: klant is koning en dus heb ik ook de definitieve versie in tulp gemaakt.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top