Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Festool afzuigslang reductie?

  Hoi,

  Ik ben nieuw hier op het forum, maar lees al geruime tijd geïnteresseerd mee. Nu heb ik een eerste vraagje. Ik heb een hele tijd geleden een Festool SRH 45 E stofzuiger tweedehands op de kop kunnen tikken voor een spotprijs. Er zat een groene slang bij, dus antistatisch vermoed ik, met een aansluiting die standaard past op de afzuiging van mijn Kapex en TS55, dus ik vermoed 36mm (kan het nu even niet nameten). Het is zo'n rubberen flexibele aansluiting.
  Nu heb ik recent een OF 1010 bovenfreesje bijgekocht, maar daar past die slang niet op. Volgens de documentatie zou die frees een afzuigmond van 27mm hebben, maar het is sowieso een ovale afvoer.
  Bestaat er een koppelstukje voor de frees of afvoerslang, zodat die wel passen? Of moet ik een hele nieuwe slang kopen? Die zou dan meer kosten dan wat ik de stofzuiger betaald heb ...
  Ik heb bij enkele webshops al eens rondgekeken tussen de festool accessoires, maar kon niet onmiddellijk iets vinden dat kan passen. Iemand suggesties?

  Bedankt!

 2. #2
  Er zijn 2 mogelijkheden:
  1. je monteert permanent een verloopmof Ø36-27 mm (498528)
  2. je gebruikt een aansluitmof Ø36-27 (768135) zodat je makkelijk kunt switchen tussen Ø36-27 mm
  Beide moffen hebben een flexibel rubber uiteinde wat op de ovale aansluiting van diverse (oudere) machines past (OF1010, RS300, DX93, etc.).
  Laatst gewijzigd door neel; 17-11-15 om 10:09.

 3. #3
  Neel, bedankt! Beide moffen had ik ook gevonden, maar het was mij niet duidelijk dat deze een flexibel uiteinde hadden. Vooral de aansluitmof lijkt me interessant, zal eens bekijken waar ik deze best bestel.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  De aansluitmof op de slang wordt in de aansluiting van bijv. de TS55 geplaatst, maar over de aansluiting van de OF1010. Misschien is dat de verwarring, dat je denkt dat hij in de aansluiting van de OF1010 moet passen.

 5. #5
  Bij mij is de slang over de aansluiting van de TS55 en Kapex geplaatst, daar ben ik zeker van. Maar zowel de Kapex als TS55 kunnen aangesloten worden met een diameter van 36 of 27mm, dus ik denk dat daar het verschil zit: De 36mm aansluiting van de slang plaats je over de aansluiting op het toestel, de 27mm aansluiting van de slang plaats je in de aansluiting, bij de TS55 en Kapex dan. Maar de OF 1010 kan enkel met 27mm aangesloten worden, en daar moet je de slang over de aansluiting op het toestel plaatsen, wat dus niet lukt met een 36mm slang.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top