Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 18
 1. #1

  Question Wat was jouw eerste hout werkstuk??

  Ik was vandaag (weer?) aan het opruimen en toen vond ik mijn eerste houtwerkstuk:
  Toen ik rond de 4 jaar oud was liep ik de garage binnen waar mijn vader aan het klussen was. Er lagen wat afval blokjes waarmee ik een simpel huisje op elkaar had gestapeld. Met behulp van mijn vader het aan elkaar gelijmd en zo was mijn eerste 'houtwerkstuk' geboren. Zo trots als ik was had ik het huis ''geverfd'' en er een raampje en deurtje op getekend. Zie hieronder de foto's:
  SAM_4506.jpgSAM_4507.jpg
  Geen idee waarom ik het nog heb bewaard maar nu is de vraag:
  wat was jouw eerste houtwerkstuk?
  Laatst gewijzigd door jaap; 12-11-15 om 11:09.
  Tijd voor een ''wijze'' quote:
  ''Alleen de domme ruimen op, de geniën overzien de chaos...''


 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Helaas Lars dan moet ik 55 jaar terug in de tijd, het enigste wat ik me daar van kan herinneren is spijkers in brandhout voor de kachel slaan. Dat moest dan een huisje of iets in die geest voorstellen, jammerlijk zijn mijn projecten toendertijd allemaal opgestookt.

  Groet pel.
  Pel; Hout wirktj.

 3. #3
  Mijn eerste werkstuk Was het maken van een computerkast van MDF, helaas heb ik hier geen foto's meer van, daarna heb ik jaaarenlang niets meer gedaan, 2 jaar geleden de hobby weer opgepakt op een voor mij stuk serieuzer niveau, daaruit kwam deze inklapbare werkbank van nieuwe steigerplanken uit voort: 20140801_133514384_iOS.jpg

 4. #4
  Toen ik 9 of 10 jaar was, mocht ik 1 keer per week naar een knutselclub in Joure, bekend als de Lantaarn. Ik ging er graag naar toe, een oud gebouw, met een hele grote houten dubbele deur, hoge betegelde gangen en een gezellig lokaal waar we vooral veel met hout deden. Dit is het resultaat van een worstelpartij met de figuurzaag. Ik herinner me ook nog goed dat we dieren figuren uit multiplex maakten en die met de rasp en schuurpapier vorm gaven.

  jaap

  PB110193.jpg

  PB110192.jpg

 5. #5
  Is toch super mooi?
  Lekker bijhouden in een kastje en verder bouwen...

  Bij mij was het een plaat met gefiguurzaagde pennenbakjes en ander bureauspul voor aan de muur, gelakt in een heleboel kleurtjes en hoekjes. Ik was 10 of zo. Geen idee waar het gebleven is, had het anders graag laten zien!

  mvg, Rosa

 6. #6
  Athanor
  Guest
  ik geloof niet dat mijn eerste werkstuk er nog is.... Ik liep als jongetje van drie al bij mijn vader onder de werkbank door toe hij ons eerste woonschip aan het bouwen was. Volgens overlevering was mijn grootste talent toen om spijkers in de naden van het werkbankblad te slaan
  Wat ik veel gedaan heb is figuurzaagwerk, vliegers bouwen e.d. Van dat figuurzaagwerk moet nog wel ergens een voorbeeld te vinden zijn, bij mijn zus vermoed ik. Voor mijn knutselwerk was ik al snel een futselplank nodig, dus die reken ik voorlopig maar tot een van mijn eerste werkstukken. Deze doet tot op de dag van vandaag dienst in mijn werkplaats, heeft dus zeker al een vijftigjarig jubileum gehaald

  Fons

  image.jpg
  Laatst gewijzigd door Athanor; 12-11-15 om 10:51. Reden: Typo's

 7. #7
  Bedankt voor de reacties en het is leuk om te zien dat sommige leden hun eerste werkstuk nog hebben!
  Tijd voor een ''wijze'' quote:
  ''Alleen de domme ruimen op, de geniën overzien de chaos...''


 8. #8
  Ik heb geen foto een ook geen idee of het mijn eerste bouwsel was, maar een 'strepentrekker' heb ik kent geleden gemaakt. Was bij m'n opa in de schuur, die kwam er jaren later nog eens mee boven water. Een balk aan een stok waarmee je drie strepen op 50cm afstand kon zetten zodat je aardappels in rechte rijen kun poten.

 9. #9
  Hahaha, dat maakt een deurtje naar het verleden open zeg! Mijn eerste werkstuk,op zesjarige leeftijd, was een huisje uit gekloofd vurenhout.Samen met mijn opa op zijn knutselkamer gemaakt, met een oude bajonet kleine plankjes gekloofd uit een vuren plankje en die met beenderlijm aan elkaar verlijmd tot een huisje. Heeft jarenlang op de schoorsteenmantel bij opa gestaan, geen idee wat er mee gebeurd is.

  Grappig, ik ruik die specifieke geur in die werkplaats nog steeds. Terpentijn en spruitjes, denk ik

  Groets, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 10. #10
  Dat moet een houten geweer zijn geweest om oorlogje te spelen

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top