Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12
 1. #1

  partij eikenbomen verwerken

  ik ben nieuw hier op het forum en zeer geïnspireerd door jullie om zelf ook met hout te gaan werken. op school heb ik ook een aantal jaar met hout gewerkt maar ben uiteindelijk metaal gaan doen maar nu wil ik ook weer met hout gaan werken ik heb een tijdje terug een huis gekocht wat ik helemaal aan het op knappen ben. nu was ik al vast op zoek naar brandhout maar door jullie ben ik geïnspireerd om het hout te gaan verzagen tot planken en balken.

  nu ga ik morgen een partij eiken om zagen ongeveer een 15 bomen met een spam van rond de 40cm dik. nu wil ik dat gaan verzagen en als mijn huis klaar is en het hout droog wil ik zelf meubels gaan maken voor mijn huis. nu zit ik nog te denken welke lengtes zal ik de stammen zagen? en kan ik ze een paar weken laten liggen tot ik de zaag machine klaar heb die ik zelf wil gaan maken? en ik zit nog te twijfelen hoe ik het zal gaan verzagen dosse op kwartiers wat zeggen jullie?

 2. #2
  Welkom op het forum.
  Zelf je bomen omzagen en verwerken lijkt me echt heel gaaf! Ik heb wat stammetjes gehad, pruim en zilverspar en een apenboom, maar die moet ik nog verzagen.
  Hout drogen is een vak apart.
  Groeten, Raymond

 3. #3

 4. #4
  Er is een regel voor hoe lange je moet zagen als je van tevoren niet weet waarvoor je het hout gaan gebruiken en dat is, zo lang als je dat kan. Dat houd in bijvoorbeeld, hoe je het hout gaat verplaatsen, opslag mogelijkheden enzovoort, want als je het in 2 meter lengtes allemaal zaagt en later bijkt dat je 2 meter 20 nodig hebben dan heb je pech. Ook de dikte kan je het zelfde principe aanhouden.

  Aan je tweede vraag is kwartier gezaagd eiken mooier, mijn mening, het is ook meer stabile.

  Als het van toepassing in jouw geval kan ik niet zeggen maar als ik eiken hout gaat bewerken met bijlen, (balken bekanten of kloven enzovoort) gaat het beter in de eerste jaar na het kapen.

 5. #5
  Beste forum leden ik ben bezig om een aantal eikenstammen aan te kopen en te verwerken tot planken. Ik kan zoveel hout aankopen als ik wil. En grote diameters. Ook heb ik de mogelijkheid de stammen te verwerken tot planken en balken.
  Wie geïnteresseerd is kan me een Pm sturen. Ik zal er ook even en nieuw draadje aan besteden.

  Hartelijk,
  Rik Blaauw

  Edit ik heb iets te snel gelezen... Excuus het is niet mijn bedoeling dit draadje te kapen.

  Ik zou de stukken in handelbare lengtes zagen 2-3 meter.
  Daarna in planken (laten) zagen. Vervolgens een laten drogen en dan lekker met je eigen hout aan de slag. Prachtig gevoel!
  Laatst gewijzigd door rik; 06-11-15 om 14:27.

 6. #6
  zaterdag zijn we al bezig geweest maar de bomen zijn groter dan ik had verwacht zie foto's kunnen jullie aan de foto's zien of het goed eiken hout is? er staan nog 10 bomen net zo groot en een 3 tal kleineren dit is voor mij te veel en dus zoek ik iemand die interesse heeft om mee te doen en in kosten te delen ook wil ik het ter plaatsen gaan verzagen omdat de stammen niet te tillen zijn. zijn er mensen die interesse hebben? de bomen zijn gratis enkel het omzagen en de mobiele zagerij kosten geld.
  ook staan er nog een aantal mooie grote andere bomen ik denk dat het beuken zijn maar ben er niet zeker van. Is er iemand die het zo kan zien aan de foto's?
  er staan ook nog een paar berken tussen zijn er mensen die daar wat mee kunnen?
  IMG_2813.jpg
  IMG_2853.jpg
  dit zijn de andere bomen beuk?
  IMG_2820.jpgIMG_2821.jpgIMG_2822.jpg

 7. #7
  Waar worden de bomen omgezaagd?
  ik hen wel interesse.

  John

 8. #8
  De bomen staan in heeswijk Dinter (bij Veghel en Oss)

 9. #9
  Ok. Doe me maar een pb met een voorstel, dan kunnen we zien of het iets is.

  groet john

 10. #10
  Die andere bomen zijn essen

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top