Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Even voorstellen

 1. #1

  Even voorstellen

  Hallo,

  Ik ben Tom Van Overbeke, 44 jaar, en ik woon in Knesselare (Oost-Vlaanderen).
  Ik ben al jaren geïnteresseerd in hout, en heb een jaar of 6 geleden een cursus houtbewerking gevolgd.

  Daarna heb ik daar niet veel meer mee gedaan (o.a. omdat we in een rijhuis woonden, en weinig tot geen mogelijkheid om aan houtbewerking te doen).

  Ondertussen ben ik verhuisd, hebben we (bijna) een verbouwing achter de rug, en komt mijn werkhok stilaan weer vrij om me eindelijk eens toe te leggen op een aantal hout-projecten die ik wil uitvoeren.

  Eigenlijk ben ik nog een leek, dus ik hoop hier veel bij te leren, en ook veel vragen te kunnen stellen.

  Eerste project is een houten keukentafel te maken, ofwel van recuperatiehout (heb al een en ander verzameld tijdens de verbouwing), ofwel met eiken planken (er is een houthandel vlak bij mijn deur). Als tafelpoten heb ik afgelopen zomer een aantal takken uit het bos gehaald, die ik nu aan het laten drogen ben. Daarna ga ik de bast ervan afschaven, en nog wat bij schuren. Ik zal vast veel vragen hebben o.a. over montagetechnieken en zo.


  Ik heb wel (nog) weinig professionneel materiaal, en ben van plan om zoveel mogelijk te doen zonder veel duur materiaal te kopen. Maar misschien zal ik hier op nog wel terugkomen ;-)

  gr,
  Tom

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Welkom op het forum Tom, vragen staat vrij, de antwoorden zullen zeker komen , alleen zul je het zelf moeten maken, veel succes.

  Groet Pel.
  Pel; Hout wirktj.

 3. #3
  Hallo Tom, Welkom !

  Beste is om de bast er nu al af te gaan halen anders heb je snel kans dat er beestjes in komen. Zoek maar eens in het forum "hout onbewerkt", er staat al veel over geschreven. Succes !
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 4. #4
  Hoi Tom,

  welkom!
  Ben bang dat ik niet veel vragen van je kan beantwoorden, ben ook nog maar een nieuweling, maar leuk dat je er bent, en van de antwoorden van anderen op jouw vragen leer ik weer,
  dus stel ze gerust :-)

 5. #5
  Welkom Tom. Gooi de vragen maar in de groep.

 6. #6
  Athanor
  Guest
  Welkom op het forum!

  Fons

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top