Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Inlands hout

 1. #1

  Inlands hout

  Vandaag moest ik voor mijn werk naar Friesland en kon het niet laten om even bij Inlands Hout langs te gaan. Helaas had ik weinig tijd, want hier kan je wel een paar uurtjes rondsnuffelen. Ik heb een plaat appel meegenomen, ben benieuwd hoe dat er na het schaven uitziet.

  Hout kopen vind ik nog steeds heel moeilijk. Zo in die stapels ziet alles er tamelijk grijs en hetzelfde uit. En dan wil je de mensen die er werken niet telkens lastig vallen. Ook zie ik mezelf niet even door een hele stapel heen "bladeren". Tja, het zal wel een kwestie van ervaring zijn om snel te kunnen inschatten wat een goede plank is.

 2. #2

  Re: Inlands hout

  Een paar foto's.

  Als je zo bij de houthandelaar staat denk je al snel, wat een lullig plankje. Maar als het thuis niet eens in het houtrek past, blijkt het toch een behoorlijke plank te zijn  Een klein stukje geschaafd. Echt mooie warme kleur.


  Ik had een stukje appel nodig omdat ik een zaag wil maken en appel de klassieke keuze is voor zaaghandvaten. Nu heb ik wat extra, dus moet ik daar nog een bestemming voor vinden :P

  Attached files

 3. #3

  Re: Inlands hout

  Maak er een zaagrek of een zaagkast van!

  Arthur

 4. #4

  Re: Inlands hout

  Dat is eigenlijk niet eens zo'n gek idee. Beter dan dat multiplex monster wat ik nu heb in elk geval.

 5. #5
  Athanor
  Guest

  Re: Inlands hout

  Hallo Seek,

  Een paar maanden geleden heb ik ook een plaat appelhout bij Jaap van Leersum gekocht. Zo aan de foto te zien kan het wel een exemplaar van dezelfde stam zijn. Ik heb een deel ervan gebruikt voor de fundatie van een miniatuurmotor, te zien op topic: http://www.woodworking.nl/viewtopic.php?f=10&t=1401

  Fons

 6. #6

  Re: Inlands hout

  Dezelfde boom? Grappig. Hij had nog een flinke stapel liggen.

  Het is echt jammer dat je zulke bedrijven niet in de Randstad hebt, of andersom natuurlijk, dat ik geen leuke baan in Friesland heb.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top