Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 16
 1. #1

  Lie Nielsen slijphulp

  Er wordt natuurlijk veel geschreven over slijpen, uit de hand, met een hulpje, oliestenen, waterstenen, tormek, etc. Doel is uiteindelijk scherp gereedschap. Als je voor het eerst met echt scherp gereedschap gaat werken, is het of je een nieuwe wereld binnen stapt, althans dat was mijn ervaring .
  Zaterdag was ik bij Baptist, voor het eerst in de nieuwe winkel en de tijd vloog om. Trof er nog wat andere forummers o.a. Meron, en gleed weg tussen alle boeken en tijdschriften.
  Maar direct bij binnenkomst viel mijn oog op het nieuwe slijphulpje van Lie Nielsen; ooit wel de aankondiging gelezen, maar hier lag de kleinood in het echt. En ook nog maar net 1 dag vertelde Titus Baptist me! Kon het niet laten liggen en vandaag maar een keer geprobeerd. Ik ben ooit begonnen met de eclipse imitatie, toen de Veritas Mark II en later toch weer terug naar de eclipse. De LN is een sterk verbeterde Eclipse, van rvs, voelt super solide aan.... ik ben verkocht, een echt blijvertje in de slijphoek.

  Chris Schwartz schreef er ook al over.

  jaap

  lie nielsen slijphulp - 1.jpg

  lie nielsen slijphulp - 2.jpg

  lie nielsen slijphulp - 3.jpg

  lie nielsen slijphulp - 4.jpg
  Laatst gewijzigd door jaap; 26-10-15 om 19:39.

 2. #2
  Ach er is altijd plaats voor een nieuw Lie'tje (ik heb m nog niet)
  rechtsonhandig en linksonmogelijk

 3. #3
  Helaas heb ik nog niets van LN in mijn verzameling. Maar ja dan moet er een afdeling bij. Dat gaat helaas niet.
  Het is een mooi tooltje.

 4. #4
  Ik was voor het eerst in de nieuwe winkel. Zeker een verbetering. Meer ruimte en meer spullen. En leuk om forummers tegen het lijf te lopen.

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Ik heb even bij Baptist gekeken wat het ding koste maar €129 vind ik toch erg veel, en gaat ver boven mijn budget, maar ja het is wel een Lie Nielsen. De naam mag je volgens mij ook mee betalen, het is zonder meer goed gereedschap daar niet van, maar het is ontiegelijk duur. Volgens mij is het door een goede metaal bankwerker makkelijk te maken. Ik wet mijn beitels ± 45 jaar zo uit de hand en dat gaat nog steeds uitstekend, maar ik ben dan ook ouderwetse timmerman.

  Groet Pel.
  Pel; Hout wirktj.

 6. #6
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pel Bekijk Berichten
  Ik wet mijn beitels ± 45 jaar zo uit de hand en dat gaat nog steeds uitstekend, maar ik ben dan ook ouderwetse timmerman.
  Ik ben het nog niet zo lang Maar ik wet ook gewoon uit de hand. Maar voor thuis (hobbymatig) heb ik geen slijpmachine en om dan een vouw te zetten is zo'n slijphulp toch wel erg makkelijk
  129 euro..mooi ding hoor, maar dat is best veel geld voor een slijphulp. Ik was 11euro kwijt op ebay geloof ik en werkt ook prima. Ieder z'n ding natuurlijk,soms zijn dingen gewoon te mooi om te laten liggen,dat heeft iedereen wel eens

 7. #7
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pel Bekijk Berichten
  Ik wet mijn beitels ± 45 jaar zo uit de hand en dat gaat nog steeds uitstekend, maar ik ben dan ook ouderwetse timmerman.
  Groet Pel.
  Hier nog zo een.

 8. #8
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Wat ik mij af vraag is, met zo,n slijphulp zul je natuurlijk een rechte vouw hebben, maar een schaafbeitel slijp en wet ik altijd iets rond, i.v.m. strepen in het hout trekken. Hoe los je dat op met zo,n slijphulp?
  Pel; Hout wirktj.

 9. #9
  Door iets meer druk te geven door middel van een vinger op de hoek .
  rechtsonhandig en linksonmogelijk

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Ja, inderdaad door het smalle wieltje kun je rechts en links meer druk geven, op you tube zie alleen maar recht vooruit slijpen.
  Pel; Hout wirktj.

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top