Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  2 komponenten lijm inkleuren

  Om de pen en gat verbindingen te lijmen zat ik te denken om een vullende lijm te gebuiken. Ondanks mijn beste bedoelingen heb ik aan de achterkant en bij de spatpen wel wat zichtbare spleetjes hier en daar. De voorkanten zijn mooi strak gelukkig. En de passing van de pennen is ook gewoon goed, dus maak ik me geen zorgen over de sterkte van de verbinding.

  Nou had ik van Bison de 2 komponenten lijm gekocht op urethaan basis voor een paar kozijn reparaties. Van Caspar had ik gehoord dat hij dat spul ook veel gebruikt voor o.a. pen en gat verbindingen en daar heel tevreden over is. Maar het nadeel van dat spul is de snotgroene kleur. Is dat anders in te kleuren, en wat zou ik daar voor moeten gebruiken? Of moet ik een ander lijm, bijv. epoxy gebruiken?

 2. #2

  Re: 2 komponenten lijm inkleuren

  Best een injecteer of impregneer epoxy gebruiken, die kan je gemakkelijk inkleuren en de meeste merken hebben kleurpigment in het gamma.
  Je kan epoxy ook indikken met schuurstof van gelijk welke houtsoort, zo krijg je ook een andere kleur.

  De PU lijmen zijn niet geschikt om te kleuren met pigment, maar je kan de lijm eveneens indikken met schuurstof tot een papje, nadeel hiervan is dat je pas na droging ziet welke kleur je verkregen hebt.

  André

 3. #3

  Re: 2 komponenten lijm inkleuren

  Bedankt voor de tips. Ik zag ook eigenlijk niet hoe ik dat vieze kleurtje om kan toveren in iets mooiers. Ik zal schuurstof gaan verzamelen en wat experimenteren.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top