Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  multiplex fineren o.i.d

  Beste houtbewerkers,

  Ik heb afgelopen zaterdag een caravan gekocht met enig opknapwerk eraan.
  zo heb ik in de caravan kastjes en keukenblokje zitten waarvan het fineer loslaat.
  Mijn vraag is welke soorten fineer zijn er verkrijgbaar en waar? Na een anderhalf tot 2 uur gezocht te hebben op internet heb ik to dusver alleen echt fineer gevonden en dat vind ik vrij prijzig gezien ik vrij veel moet doen. Eigenlijk bedoel ik de ikea kasten fineer dat ik zoek.

  Bij voorbaat dank Patrizio

 2. #2

  Re: multiplex fineren o.i.d

  Je caravan is van de binnenkant denk ik niet afgewerkt met echt fineer, maar met een plakfolie of met HPL. HPL is een goed materiaal om de caravan mee op te knappen. Je moet wel contactlijm en een bovenfrees met kantenfreesje hebben. Op internet is dit materiaal wel te verkrijgen.

 3. #3

  Re: multiplex fineren o.i.d

  Oke hardstikke bedankt bovenfrees en toebehoren heb ik wel (ben timmerman in restauratiebouw) heb alleen geen kaas gegeten van fineren en dergelijke .
  met vr goet Patrizio

 4. #4

  Re: multiplex fineren o.i.d

  je moet dan met het fineeren wel opletten dat als er een fineerlaag op plakt je ook een tegenfineer hebt, dus je moet altijd een oneven aantal lagen hebben, anders trekt de plaat krom.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top