Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1
  NeoPhire
  Guest

  Idee voor koof om beamerscherm weg te werken

  Hallo medeklussers!

  Ik heb ivm met het WK een leuke beamer met een scherm kunnen bemachtigen voor een prettige prijs. Nu ben ik met Google Sketchup aan de gang gegaan om een idee op te zetten voor een koof, hier wil ik het scherm in wegwerken.

  Het gaat om een houten koof van +- 20cm hoog, 330cm breed en 40 diep, met onderin een sleuf van 250x5cm om daar het scherm door te laten zakken (elektrisch scherm).
  Op deze manier valt de lelijke koker waar het scherm in zit minder op, en heb ik in de toekomst mogelijkheden om spotjes weg te werken.

  Ik heb de afbeeldingen even op imageshack gezet:
  http://img812.imageshack.us/g/koofachterkant.jpg/

  In de tekening gaat het om één lengte van 330 cm, maar weinig houthandels leveren deze. Daarnaast komt nog eens dat ik zelf niet de mogelijkheid heb om een en ander op maat te zagen, dus wil dat laten doen in een bouwmarkt.

  Daarom heb ik zelf al bedacht het geheel in twee delen te spliten, en te verstevigen met een vuren balk van 330 cm lang (3x3x330cm voor in de haakse hoek), plus de middelste balk (waar het scherm aan gehangen zal worden) wordt 1 geheel, ook vurenhout was mijn idee.

  Daarnaast is het geheel voorzien van aan de binnenkant van de zijden twee balkjes, dit zal dienen als een soort rails systeem met getimmerde balkjes op het plafond. Dit omdat ik in de toekomst de koof gemakkelijk wil kunnen loshalen voor bijvoorbeeld spotjes.

  Nu ben ik al bij de lokale bouwmarkt geweest, welke 110 euro vragen voor het materiaal plus de zaagkosten (vond ik wat veel, het materiaal zelf kost ongeveer 35 euro.) Nu zijn de rechte snedes het probleem niet, maar ik wil de sleuf voor het scherm laten frezen, zodat er mooie ronde hoeken ontstaan, en dit is bij nog minder bouwmarkten mogelijk.

  Wellicht weet iemand hier een oplossing, zodra ik de delen heb met de sleuf erin kan ik zelf een en ander wel in elkaar zetten, maar het bemachtigen van de delen op maat is nogal een uitdaging...

  Nogal een verhaal, maar ik hoor graag jullie ideeën

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.434

  Re: Idee voor koof om beamerscherm weg te werken

  Bij een bouwmarkt hoef je voor zoiets inderdaad niet terecht. Probeer een timmerbedrijfje in de buurt, die kunnen vast wel zoiets maken.

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.933
  Blog Berichten
  1

  Re: Idee voor koof om beamerscherm weg te werken

  ik zou het inderdaad bij een plaatselijke timmerman proberen. valt vaak enorm mee wat de kosten zijn.

 4. #4
  NeoPhire
  Guest

  Re: Idee voor koof om beamerscherm weg te werken

  Bedankt voor de ideeen!

  Liep vanmiddag bij Praxis rond om eens te kijken naar prijzen en handige aanbiedingen. Kwam erg goed uit, was een 20% korting op al het elektrisch gereedschap tot 20 juni van toepassing!
  Na wat wikken wegen toch besloten tot de aankoop van een X-Kraft bovenfrees.
  Normaal gesproken 69 euro, nu met 20% korting, en inlcusief 12 freesjes!
  Uiteraard geen kwaliteit van de bovenste plank, maar goed genoeg voor mijn doel.

  Wat test groeven gemaakt op een restant van MDF, en daarna de panelen zelf uitgefreesd. Voor een beginner ben ik absoluut tevreden met het resultaat, en ik vond de bovenfrees zo briljant werken dat ik ervan overtuigd ben dat ik deze vaker ga gebruiken.

  Wellicht een houtbewerk verslaving in uitvouwing
  Ik zal de fotos neerzetten wanneer een en ander daadwerkelijk hangt.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top