Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Twee-, drie- en viermasters ( schaven)

  Op marktplaats e.d. kom ik wel 'ns zgn. twee-, drie- en viermatersschaven tegen. Dit zijn houten schaven waarbij twee tot zelfs vier beitels op rij geplaatst zijn.
  Wie weet waar deze schaven toe dienden en wat het voordeel is van zoveel beitels op rij te plaatsen; 't kan immers niet anders dan dat 't veel werk was om zoveel beitels goed af te stellen maar onze voorouders zullen een goede reden hebben gehad om zo'n schaaf te maken.
  Groet,
  Frans

 2. #2

  Re: Twee-, drie- en viermasters ( schaven)

  Als je op de bijgevoegde fotos kijkt zie je dat elke beitel een deel van het profiel opzich neemt. Als het hele profiel op een beitel zit is slijpen amper te doen danwel uitgesloten, echter in losse delen is het haalbaar.

  (Fotos zijn van marktplaats gejat, en voor de maker van de foto wel ff linkje naar de advertentie, ik ben op geen enkele manier verwant/bekend met de adverteerder, mocht onze beheerder het overbodig vinden.... haal het maar weg dan )

  Code:
  http://link.marktplaats.nl/352239652
  Attached files

 3. #3

  Re: Twee-, drie- en viermasters ( schaven)

  Dank je voor je verhelderende antwoord Anand en voor de moeite om foto's in je bericht te plaatsen. Weer wat bijgeleerd.
  Groet,
  Frans

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top