Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 20
 1. #1

  Hammer kolomboren, kopen of niet?

  In de nieuwe folder van Felder staan opeens kolomboren uit de Hammerlijn opgenomen, zie bijlage. Nou ben ik (voorzichtig) op zoek naar een kolomboor en heb dus wel interesse, zeker gezien de prijs.
  Ik heb ondertussen begrepen dat deze machines niet door Felder zelf worden geproduceerd. Na wat zoekwerk lijkt Bernardo mij de meest waarschijnlijke kandidaat als producent.

  Heeft iemand een mening over of dit een goede koop zal zijn?

  Gr, Emiel

  Attached files hammer kolomboren.pdf (571.5 KB)

 2. #2

  Re: Hammer kolomboren, kopen of niet?

  Als wat meer algemene vraag: Heeft iemand advies over welk type kolomboor aan te schaffen?

  Ik zie Huvema, Quantum, Optimum of Contimac als mogelijke kandidaten, maar sta open voor andere merken. Ik ben benieuwd of iemand een mening heeft over welk merk de beste kwaliteit levert. Ook advies voor een bepaald type is zeer welkom. Ik ben op zoek naar een vloerstaand model.

  Alvast bedankt!

 3. #3

  Re: Hammer kolomboren, kopen of niet?

  De genoemde merken voldoen ruimschoots voor de meeste van ons.
  Geen topkwaliteit maar de prijs is wel interessant, zelf heb ik al tien jaar een machine van Contimac in gebruik, op een ontplofte condensator na doet de machine zijn werk naar behoren.
  Als ik kon kiezen zou ik nu voor een radiaalboormachine gaan, de machine heeft meer mogelijkheden dan de klassieke kolomboor.

  Een machine van topkwaliteit is "Flott" denk Oostenrijks van afkomst en met een bijhorend prijskaartje.


  Mvg,

  André

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.510

  Re: Hammer kolomboren, kopen of niet?

  Het ligt er inderdaad geheel aan waarvoor en met welke intensiviteit je de boor wil gaan gebruiken.
  Ik heb zelf een werkbank model Kinzo staan en die volstaat voor die enkele keer dat ik em gebruik prima.
  Mochten de werkzaamheden zo worden dat het ding dagelijks gebruikt moet gaan worden, tja dan zal er wel naar de echte merken gekeken worden.

 5. #5

  Re: Hammer kolomboren, kopen of niet?

  Bedankt voor de reacties!

  Gezien de nogal grote klus waar we mee bezig zijn (zie de link in mijn onderschrift) en de plannen voor allerlei custom meubelwerk zal de machine best vaak gebruikt worden.

  Daarnaast wil ik gewoon een nauwkeurige machine hebben, want ook bij sporadisch gebruik zal ik me gaan irriteren aan onnauwkeurigheden. De hele reden om een dergelijke machine aan te schaffen is het verhogen van nauwkeurigheid en geld uitgeven aan een machine die niet goed is, is voor mij geen optie. Flott is daarentegen naar mijn idee wel weer een stapje te ver. Zal vast goed zijn, maar de prijzen zijn exorbitant hoog en daardoor dus geen optie.

  Ik ben op zoek naar een machine met goed prijs-kwaliteit verhouding waarmee alle houtbewerkingswerkzaamheden kunnen worden gedaan en waarmee ook wat klein staalwerk kan worden geboord. Ben dus eigenlijk gewoon op zoek naar een leuke machine voor een leuke prijs en alle meningen zijn daarbij welkom!

  Gr, Emiel

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.510

  Re: Hammer kolomboren, kopen of niet?

  Ik heb recent een 2e hands zaagtafel gekocht bij http://www.denhertogmachines.nl. Prettige zaak, welke veel goed 2e hands spul hebben staan. Ze zijn ook leverancier van nieuw spul, waaronder kolomboren. Ik heb er geen ervaring mee, maar naar hun zeggen is het goed spul.

 7. #7

  Re: Hammer kolomboren, kopen of niet?

  Wat dacht je van Creusen kolomboren? Die zien er ook hetzelfde uit als de genoemde merken, maar daar zit wel Creusen electrotechniek in.

 8. #8

  Re: Hammer kolomboren, kopen of niet?

  @emiel,
  Ik ben het met je eens dat nauwkeurigheid belangrijk is bij een machine.
  Voor een kolomboor voor de houtbewerker geldt dit naar mijn mening echter in mindere mate. De kolomboor is een machine die primair voor metaalbewerking bedoeld is en daardoor al snel stevig genoeg is voor onze klusjes.
  Toch heb ik afscheid genomen van mijn Aldi kolomboormachine. Teveel speling op de kop (met name in de uiterste standen) om fatsoenlijk zichtwerk af te kunnen leveren.
  Ik ben uitgekomen op een Huvema HU-16 (het tafelmodel maar er is volgens mij ook een vloermodel van). De speling op de kop is verwaarloosbaar, en het is een erg stabiele machine met een in mijn ogen heel redelijke prijsstelling.
  Ik heb de machine pas een half jaar en nog niet heel intensief gebruikt. Dus hoe die zich qua duurzaamheid gaat houden weet ik nog niet...
  gr
  gandel

 9. #9

  Re: Hammer kolomboren, kopen of niet?

  Gebruik al geruime tijd een JET kolomboor en ben zeer tevreden over deze machine.
  Prima prijs-kwaliteit verhouding.

  Pjotr

 10. #10

  Re: Hammer kolomboren, kopen of niet?

  Ik wil de kolomboor gaan gebruiken voor meer dan alleen houtbewerking, gezien de uitgebreide renovatie waar we mee bezig zijn komt er ook nog wel eens wat staalwerk aan bod. Het zou daarom prettig zijn als er ook behoorlijke diameters in staal kunnen worden geboord van goede kwaliteit om hier nadien eventueel draad in te kunnen tappen (liefst ook met de kolomboor).

  @woodworker: Creusen is voor mij een onbekend merk, ze zien er netjes uit en als ik het goed begrijp is het electrisch een stap vooruit t.o.v. de door mij genoemde merken, maar hoe zit het mechanisch? En heb je zelf gebruikservaring met deze machines?

  @gandel: Huvema had ik zelf al in overweging en heb daar al wat research naar gedaan. Het algemene oordeel lijkt te zijn dat het voor de thuiswerker best goede machines zijn. Enige echte nadeel lijkt de snelspankop te zijn en geadviseerd wordt om die gelijk te vervangen. Deel je die mening?

  @Pjotr: Denk je dat de JET ook geschikt is voor metaalbewerking?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top