Voor een kerstmarkt in ons museum zijn wij op zoek naar standhouders. Wij zijn het liefste op zoek naar standhouders die ook demonstraties kunnen geven om zo een levendige kerstmarkt neer te kunnen zetten. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan houtsnijwerk en houtdraaiwerk met een kerstthema. Er zullen tafels van 2x1m klaar staan en voorzien zijn van elektriciteit. Voor de standhouders zijn er geen kosten aan verbonden en krijgen gratis koffie/thee. De markt zal binnen in het museum plaatsvinden en duurt van 17 november t/m 23 december. De kerstmarkt is een onder deel van het gehele museum inclusief de expositie "kerstverlichting uit de oude doos"

het museum in het kort:

Oude Ambachten
Laat u meenemen langs de 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Het Museum neemt u mee naar de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en men afhankelijk was van familie, vrienden en buren. Ook beroepen die in de loop ter tijd verdwenen zijn, zult u hier aantreffen. U zult ogen te kort komen... Voor de jeugd is er een interessante en leerzame speurtocht aanwezig, deze krijgt de jeugd gratis bij de entree.


Speelgoed, exposities en buitenmuseum
Naast alle oude ambachten is er een heus Speelgoed Museum met de ouderwetse spelletjes, poppenhuizen, rijdende treinen, Dinky Toys, antieke beren, de oude meccanodozen, en ga zo maar door! Bovendien zijn er in de expositiezalen wisselende tentoonstellingen te zien. In het museum bevindt zich ook een winkel. Zelfs buiten is er genoeg te zien bij de oude landbouwwerktuigen en machines.

Horeca
Het museum beschikt over 5 gezellige koffiekamers met in totaal 250 zitplaatsen. U kunt hier onder andere een gebakje, koffie, frisdrank, saucijzenbroodje of een lekker kopje soep verkrijgen. Ook voor groepen zijn er diverse lunchmogelijkheden (op afspraak).

Rolstoelvriendelijk
Het hele museum is rolstoelvriendelijk (Winnaar van de Zonnedag award). Zo zijn er brede paden, geen drempels, invalide toiletten. Ook het personeel is gewend aan rolstoelen en rollators en zal waar nodig ook een handje helpen. Tevens beschikt het museum over eigen rolstoelen en rollators die gratis ter beschikking worden gesteld.

Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Rijksweg 87
3784 LV Terschuur (Gem. Barneveld, Gld.)
Tel.: 0342 - 46 20 60
Fax: 0342 - 46 20 27
www.ambachtenmuseum.nl