Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12
 1. #1

  Question Iemand ervaring met Comfort Line COMBI MAJOR TT2600SXT 400V ?

  Ik kan aan een Comfort Line TT2600SX combimachine op 400V komen. Ik kan alleen erg weinig informatie vinden over de machine, behalve deze pagina:

  http://www.tendotools.com/nl/combi-m...00sx-1400.html

  combi2600sx-540_1.jpg

  Heeft een van jullie enige ervaring met/kennis over deze machine of het merk? Zijn er zaken die bij dit type machine vaker problematisch zijn, of die ik zeker moet testen bij de bezichtiging?

  Qua specificaties heeft de machine werkelijk alles wat ik zoek. Alhoewel de prijs die er gevraagd wordt behoorlijk goed is m.i., gaat het toch nog steeds om een grote berg pegels. Dan wil je toch liever even beslagen ten ijs komen. (zeker als je toch al iets te verlekkerd zit te kijken naar die plaatjes )

  En dan nog een laatste vraag: hoe vervoer je zo'n machine het best?

 2. #2
  Ik heb nog nooit van het merk gehoord maar ik was wel nieuwsgierig en ze zitten in Australië.
  Ze maken oa ook Harvey Zaagtafels, trouwens al hun machinerie is niet goedkoop om het maar zo te zeggen, paneelzagen van 18000 dus dat moet wel wat zijn, echt industriëel spul.
  Hier is de link; http://www.majorwoodworking.com.au/
  De machines komen uit Nanxing in China want als je de Harvey homepagina bekijkt dan zie je dat die uit Nanjing komen dus dat lijkt mij hetzelfde.
  http://www.harveymachinery.com/about...431048799.html

  ik vraag me wel af als je zoveel geld uitgeeft hoe het dan met onderdelen zit als je wat nodig hebt en hoelang het duurt voordat het gearriveerd is.
  Voor dat geld koop je ook topmerken hier waarvan je zeker weet dat je met onderdelen en service goed zit.
  Vreemd trouwens dat je er verder niets over kan vinden op internet.
  Zo'n machine voor dat geld wordt normaal gesproken door een transporteur ingehuurd door de firma gebracht aan huis en waarschijnlijk ook wel geplaatst, dat redt je niet in je uppie lijkt me.
  Succes in ieder geval.

 3. #3
  Bedankt voor je reactie Willem. Misschien zie ik iets over het hoofd, maar hoe heb je de link gelegd tussen mijn informatie en de informatie die jij gevonden hebt. Ik kom trouwens qua prijs niet eens in de buurt van de bedragen die je noemt. Dan zou ik een mooie machine hebben, maar zou ik er ook in moeten kunnen wonen

 4. #4
  Sorry, ik heb me vergist.
  ik liet me misleiden door Major woodworking equipment.
  Ik haalde het woord combi eraf omdat over combi major niets te vinden was, ik dacht dat combi misschien voor de machine stond en Major het merk was en op dat merk zag ik allemaal houtbewerkingsmachines dus vandaar.
  Op die site zag je allerlei machines van redelijke tot hoge prijzen.
  Misschien laat Tendo zelf wel iets bouwen door een machinebouwer en onder hun naam verkopen, net als HBM bijvoorbeeld?
  Ik vind het in ieder geval vreemd dat je niets, echt niets over het merk kan vinden.
  In ieder geval succes en ik zou graag willen dat ik zowel de ruimte als het geld had om te kunnen kopen wat jij wilt.
  Ik zou wel iets leuks uitzoeken dan.

  Vr groeten Willem

 5. #5
  Qua ruimte is dit wel de max. Mijn schuur meet 4x8 meter. ik heb vandaag de machine bekeken, mooi ding (met naar binnen scharnierende kleppen op vandikte bank)

  Maaaarrrrrr, de cirkel zaag had een tik gehad door wat al te bruusk gebruik, was gaan lopen en heeft naar alle waarschijnlijkheid de as iets uit het fatsoen getrokken. Zaagblad wiebelt dus iets en dat lijkt me op den duur funest voor de lagers... Ik heb nog hoop dat dit is vervangen is, hopelijk reageert tendotools met goed bericht. Erg jammer verder voelde de machine meer dan degelijk genoeg voor mijn eisen.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2013
  Locatie
  Regio Haaglanden
  Berichten
  534
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door bhengeveld Bekijk Berichten
  Qua ruimte is dit wel de max. Mijn schuur meet 4x8 meter. ik heb vandaag de machine bekeken, mooi ding (met naar binnen scharnierende kleppen op vandikte bank)

  Maaaarrrrrr, de cirkel zaag had een tik gehad door wat al te bruusk gebruik, was gaan lopen en heeft naar alle waarschijnlijkheid de as iets uit het fatsoen getrokken. Zaagblad wiebelt dus iets en dat lijkt me op den duur funest voor de lagers... Ik heb nog hoop dat dit is vervangen is, hopelijk reageert tendotools met goed bericht. Erg jammer verder voelde de machine meer dan degelijk genoeg voor mijn eisen.
  Ik vind het een hoop geld voor iets waar helemaal niks over te vinden is over kwaliteit en duurzaamheid. En of er over X jaar nog onderdelen voor te krijgen zijn.

 7. #7
  Het gaat zeker over een bak geld (4000 euro vraagprijs) en in deze toestand niet aanvaardbaar. De kans is dus groot dat ik m laat schieten.

 8. #8
  Tendotools zit hier enkele km's verder.
  Gezien er op m'n verlanglijstje in de verdere toekomst ook een paneelzaag / combi staat ben ik me al bij enkele leveranciers gaan informeren waaronder tendotools.
  De prijzen zijn erg aantrekkelijk maar ik denk dat ik liever wat verder zou sparen om toch voor een Hammer te kunnen kiezen. Ik dacht dat er ongeveer een 25% prijsverschil op zit.

  Er zullen best heel wat mensen tevreden zijn over tendotools maar het is toch allemaal een stuk lichter gebouwd dan de Hammer. (Maar ik ben dan over het algemeen ook een grote liefhebber van producten met Duitse / Oostenrijkse / Zwitserse makelij.)
  Voor een hoge nauwkeurigheid en een langdurig gebruiksplezier zou ik het niet wagen. Ook de herverkoopwaarde lijkt me een stuk lager te liggen.

  Ik heb me door de vertegenwoordiger laten vertellen dat het machines zijn die ze zelf laten samenstellen met onderdelen van zowat overal.

 9. #9
  Ik ga morgen naar een Emco/Lurem combi kijken, wat ik er van lees moet dat ook wel degelijk spul zijn.

 10. #10
  De emco/lurem is het ook niet geworden, werd een puzzel om die helemaal goed in elkaar te krijgen. Daarna een Scm lab combi bekeken en een Scm minimax 410k uit 1996 die zeer netjes onderhouden is. De laatste is het geworden wordt vrijdag afgeleverd.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top