Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Opvolger Kitty draaibank

  Hallo,

  Mijn naam is albert en ik ben sinds een half jaar aan het houtdraaien, ik doe dit tot volle tevredenheid op een kitty 660/661 draaibank.
  Ik heb bij deze bank een adapter laten maken bij een machinefabriek zodat ik er ook een chuck op kan plaatsen.
  Ik draai regelmatig hout wat ik krijg als er een boom wordt gekapt.
  Maar ik loop tegen de beperking van de draaidiameter aan, deze is gemeten van bed naar center 10cm.
  Is het eventueel mogelijk om het bed te verlagen, of een stuk uithalen

  Nu neus ik wat rond op marktplaats voor een andere bank, door omstandigheden heb ik een klein budget,
  Nu zie ik op marktplaat een huvema 1000s te koop en een creusen en een emco db5, is dit ten opzicht van de kitty een vooruitgang?
  Of kan ik dan beter verder zien voor iets anders?

  Wil eigenlijk niet over een half jaar weer tegen dingen aanlopen.

  Alvast bedankt voor de info

  Met vriendelijke groet,


  Albert

 2. #2
  Hallo Albert, welkom in de wereld van het hout en in het bijzonder van houtdraaien. Ik weet niet waar je woont, maar als je lid bent/wordt van Radius, de Nederlandse Vereniging van Houtdraaiers, zijn er waarschijnlijk wel een paar ervaren draaiers in de buurt die je ter plekke met raad en daad willen bijstaan.
  De 10 cm centerhoogte die je nu hebt zijn wel heel erg beperkt. Ik zou in elk geval uitkijken naar zeker 20 cm en ook M33 schroefdraad op de aandrijfkant is tegenwoordig een must. Aan de andere kant bij het meedraaiend center is een MorseConus 2 een standaard.

 3. #3
  Bedankt Pieter voor je reactie.

  Ik woon in Hurdegaryp. Het is inderdaad een mooie wereld de houtdraaierij. En vooral het draaien van schalen vind ik mooi om te doen.
  Vandaar dat ik zoe naar een andere draaibank.

  Gr,

  Albert

 4. #4
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door alblwd Bekijk Berichten
  Mijn naam is albert en ik ben sinds een half jaar aan het houtdraaien, ik doe dit tot volle tevredenheid op een kitty 660/661 draaibank.


  Nu zie ik op marktplaat een huvema 1000s te koop en een creusen en een emco db5, is dit ten opzicht van de kitty een vooruitgang? Of kan ik dan beter verder zien voor iets anders?
  Kort antwoord ( ;-) ): Nee, nee, nee, ja.

 5. #5
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door alblwd Bekijk Berichten
  Bedankt Pieter voor je reactie.

  Ik woon in Hurdegaryp. Het is inderdaad een mooie wereld de houtdraaierij. En vooral het draaien van schalen vind ik mooi om te doen.
  Vandaar dat ik zoek naar een andere draaibank.

  Albert
  Voor schalen heb je het soort draaibank nodig dat je op marktplaats niet vaak ziek (groot, zwaar), en dan niet voor een laag budget. http://link.marktplaats.nl/m965363791 komt in de buurt, maar let op: ik lees dat deze schroefdraad M39 heeft (wat geen courante maat is)

  http://link.marktplaats.nl/m964834447 is volgens mij een Belgische DiD Pro, wat een voorloper is/was van Wivamac, of een hobby-project van een Belgische houtdraaivereniging. Qua onderstel moet er nog wel e.e.a bijgebouwd worden voor het een schalendraaibank is. De kans dat hier M33 op zit lijkt me vrij groot.

  http://link.marktplaats.nl/m951229145 een omgebouwde metaaldraaibank, wat betekent dat het gewicht meer dan goed is, maar de centerhoogte waarschijnlijk niet. De kans dat er M33 op zit is klein. Als je thuis bent in metaalbewerking of iemand daarin kent, is het ophogen van de centers te doen.

  http://link.marktplaats.nl/m971497323 is nog een metaaldraaibank, met een aantal delen gesloopt. Qua gewicht en stabiliteit van de as het einde, maar er moet nog wel een leunspaan aan gefabriceerd worden, en de centerhoogte valt waarschijnlijk tegen. De as heeft zeker geen M33.

  http://link.marktplaats.nl/m951595489 Niet de zwaarste draaibank, en Hapfo heeft een iets andere M33 schroefdraad dan veel anderen (!), maar dit is een draaibank van een degelijk, bewezen merk.

  Het is als de klassieke 'kies er 2 van de 3' met schalen/houtdraaibank/goedkoop - een goedkope goede schalendraaibank is zeldzaam., zeker als het dan ook nog niet met krachtstroom mag werken, of je geen verstand hebt van een restauratie of waar je op moet letten, of hoe je zelf een frequentieregelaar koopt en aansluit.

  Heb je wel eens overwogen om een cursus te gaan volgen? Gedurende de cursus kun je waarschijnlijk met verschillende draaibanken oefenen en zo kom je er wellicht achter of je echt voor de 'geld speel geen rol ik wil een VB36' schalen wil gaan, of dat af en toe een leuk bakje van 20 cm ook genoeg is.

  Een as die geen M33 heeft is geen probleem als je een handige neef hebt die klauwplaten en opspanschijven kan maken/ombouwen, maar daar moet je allemaal wel tijd en geld voor hebben.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top