Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: meubelmakerscursus

 1. #1

  meubelmakerscursus

  Hallo allemaal,

  Eindelijk na vele jaren heb ik een beginnerscursus meubelmaker gevolgd, nu zou ik ook graag een vervolg cursus doen alleen is het voor mij ondoenlijk om ook hiervoor naar Langbroek te rijden (vanuit Zeeland ), ik heb nl nog gewoon een baan en help ook nog mee in het bedrijf van mijn vrouw en haar zus.
  Weet iemand misschien een bedrijf o.i.d. wat dichterbij vanuit Zeeland die ook cursussen verzorgen er zijn er enkele in Belgie maar die staan niet zo goed bekend.


  Alvast bedankt voor jullie medewerking, Leendert

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.468

  Re: meubelmakerscursus

  Helaas kan ik je niet helpen aan een adres, maar heb wel een vraagje.

  Hoe is je de cursus in Langbroek bevallen? Dat is namelijk bij mij om de hoek en ik ben in overweging om daar ook een cursus te gaan doen.

 3. #3

  Re: meubelmakerscursus

  hoi,

  Ik heb het als een een heel leuke en nuttige cursus ervaren met een kundige cursusleider.
  eerst begonnen om een blok hout vlaen van scheluwte te schaven en daarna de diverse verbindingen gemaakt en de laatste 4 a 5 keer ook wat gereedschap gemaakt zoals een houten hamer, zwaluwstaartmal ,kruishout enz. ,qua sfeer ben je natuurlijk ook afhankelijk van de medecursisten, enig nadeel vond ik de korte duur (3 uur per keer ) ik zat nl langer in de auto ernaar toe dan de cursus duurde.
  Als je de cursus gaat doen zou ik zeggen doe de cursus in september want dan duurt de cursus 4 maanden , begin je in januari dan is het maar 3 maanden(is natuurlijk wel iets goedkoper).

  succes Leendert

 4. #4

  Re: meubelmakerscursus

  Helaas van mij ook geen suggestie dichter bij Zeeland.

  Wel iets waar Joris misschien wat aan heeft:
  Ik heb zelf het praktisch leerjaar gedaan in Langbroek: één volle dag per week. Reistijd was voor mij überhaupt geen issue (voor jou ook niet lijkt me).

  Je leert "het vak" pas echt door gewoon veel in de weer te zijn hiermee, maar ik vond het absoluut een nuttige opleiding.
  Veel handwerk, maar daarnaast ook veel aandacht machinale houtbewerking.
  Eigenschappen van hout in het algemeen, en specifiek voor verschillende houtsoorten.
  Besteklijsten
  Gereedschappen
  Tekeningen
  Verschillende verbindingen
  Houtveredeling/conservering (olie, was, etc.)
  Etc. etc.

  Daarnaast een uitje naar de Bolwerksmolen in Deventer, een houtzagerij die door vrijwilligers in bedrijf wordt gehouden (zaterdag, dus niet ten koste van de cursus).
  Dan nog een dagje bezoek van Festool, met veel demo's van hun apparaten. Natuurlijk een commerciële bijsmaak, maar desalniettemin erg leuk en toch ook leerzaam.

  De laatste weken werk je vooral aan je eindopdracht (naar keuze, zolang het geen deurstop o.i.d. is...). In mijn geval een werkbank (zie bijlage), waar ik tot op de dag van vandaag enorm veel plezier van heb.

  't Kost wat, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb er een jaartje ouderschapsverlof aan gewaagd.
  Ik hoop dat je er er wat aan hebt!

  Diederick.

  Attached files

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.468

  Re: meubelmakerscursus

  Hoi Diederick,

  Dank voor je uitgebreide toelichting. Ik ben echter sinds enige weken gestart als zelfstandig allround klusser en kan me, zoals ik dat nu inschat, zoveel tijd niet veroorloven.
  Ik ben nu begonnen als allround klusser omdat ik daar goed in ben/ ervaring in heb, maar uiteindelijk wil ik heel graag me enkel gaan richten op hout als timmerman/meubelmaker/interieur bouwer. Als specialist dus. Met zulke cursussen wil ik mijzelf nu kennis bijbrengen waarmee ik me kan verbeteren in mn dagelijkse bezigheden en me dus hopelijk op de langere termijn zal kunnen gaan specialiseren.
  Ook zou ik heel graag zo af en toe een keer een dag willen meedraaien met een specialist, maar ik heb wel al bevonden dat het vinden van dat soort contacten erg moeilijk is.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top