Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Freeskop

 1. #1

  Freeskop

  Hallo, een vraagje moeten er altijd op de freeskop 2 dezelfde messen zitten? Ik heb namelijk een freesset maar heb maar van alles 1 profielmes. Mag ik daar bijvoorbeeld een recht mes bij plaatsen?

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Dat was vroeger vaker zo, probeer aan de andere kant een mes te zetten dat ongeveer dezelfde vorm heeft zonder in de weg te zitten. Zo is de kop min of meer in evenwicht en zal je vibraties vermijden.
  Als je de snelheid van de as kan regelen dan zet je die dan beter op het traagste dat de kop aankan. Vaak rond de 6500 tr/min.

 3. #3
  Zoals benchworks al aangaf, Een mes met profiel ander mes voor balans. Ik verslijp vaak een mes om een bepaald profiel te krijgen.Dat lukt goed uit de hand voor een mes, maar twee exact hetzelfde is lastig. De machines die ik gebruik draaien op lage toeren, de freesbank op 4500 rpm en de radiaalzaag op 2800 rpm. Bij deze toerentallen heb ik geen problemen met onbalans.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top