Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 19

Onderwerp: Lade onder bed

 1. #1

  Lade onder bed

  Hoi Allemaal,

  Zoals al aangegeven in mijn voorstel topic is mijn 1e project een lade maken onder het bed van mijn zoontje.

  Ik zou dit graag van mdf willen doen maar ik zou aan de voorkant het liefst geen schroeven willen zien, welke mogelijkheden heb ik om dit te voorkomen?

  Internet foto van het bed toegevoegd als bijlage

  ( Ik ga denk ik 2 lades maken omdat het anders te zwaar wordt denk ik, en zo kan mijn vriendin ook beiden apart indelen voor onze toekomstige dochter, momenteel 41 weken zwanger

  Alvast bedankt allemaal.

  Attached files

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.434

  Re: Lade onder bed

  Eerst een lade/bak maken en vervolgens er een front/plank aan de voorkant overheen verlijmen. Dit is de eenvoudigste methode om schroeven weg te werken.

 3. #3

  Re: Lade onder bed

  Een andere mogelijkheid, maar dan neem ik je vraag wel heel letterlijk, is om het front tussen te zijkanten te laten vallen en vanaf de zijkanten te schroeven.

  Derde mogelijkheid is om balkjes in de hoeken te lijmen en die van binnenuit vast te schroeven aan de voor- en zijkant. De schroeven dienen hier meer om de balkjes te klemmen terwijl de lijm droogt dan voor de stevigheid. Haal dan wel even de scherpe kant weg waar de balkjes niet tegen het MDF zitten zodat je je daar niet aan snijdt als je iets in de bak legt of eruit haalt.

  Arthur

 4. #4

  Re: Lade onder bed

  Bedankt allemaal voor het meedenken.

  De optie om aan de zijkant te schroeven is inderdaad een goede oplossing en die ga ik hoogstwaarschijnlijk ook gebruiken.

  Ik ben nu nog even op zoek naar een zaagtafel en dan wil ik er morgen aan beginnen, als ik zo snel kan slagen.

  De bodem, daar heb ik een 4mm mdf plaat voor gepakt, zou ik er het liefst infrezen, maar ik ben ook nog niet in het bezit van een frees, een andere optie zou zijn om deze er gewoon in te spijkeren aan de onderkant maar ik heb het gevoel dat dat minder stevig is.

  Ik hoop snel aan dit eerste projectje te kunnen beginnen, ik zal foto's posten van het eindresultaat.

 5. #5

  Re: Lade onder bed

  Ik denk niet dat de groef of eronder schroeven het probleem wordt. Maar de dikte van de plaat. 4mm is erg dun voor zo een groot oppervlakte als je het mij vraagt. De kans is zeer groot dat de plaat gaat doorzakken. Ik neem aan dat je onder de laden wieltjes gaat maken? Dan kan je ervoor keizen om toch een 4mm plaat en in het midden van het midden een extra wiel ter versteviging en doen. Alhoewel ik het dan toch iel zou blijven vinden.

  Overigens, om de groef te frezen kan je overwegen een goedkope bovenfrees aan te schaffen. Met alle respect, maar als beginneling zou je niet veel verschil merken. En je bent net zo trots op het eindresultaat.

 6. #6

  Re: Lade onder bed

  Ik had dit inderdaad zelf ook al gezien, en vanwege het gewicht van 1 hele grote lade met inhoud had ik er al voor gekozen om er maar 2 lades van te maken, dan kan mijn vriendin ook mooi alles gescheiden houden voor ons zoontje en de dochter.

  Ze komen inderdaad op wieltjes te staan.

  Het valt overigens niet mee om een low budget zaagtafel te vinden. Bij een bouwmarkt is nu een einhell in de aanbieding, met extra korting komt die op 119 euro, maar bij de demo die er staat zie ik dat de geleiding iets of wat krom is en de verstelknop om de graden in te stellen was al dol, dus niet meer vast te zetten. Dit heeft mij ervan weerhouden deze tafel te kopen.

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.434

  Re: Lade onder bed

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Maikie

  De optie om aan de zijkant te schroeven is inderdaad een goede oplossing en die ga ik hoogstwaarschijnlijk ook gebruiken.
  Dan blijf je wel de kopse kanten van de zijkanten zien.

  Prima manier van monteren, maar dan zou ik er nog steeds een plaat overheen verlijmen om de voorkant glad te maken.

 8. #8

  Re: Lade onder bed

  Vandaag eindelijk een leuke zaagtafel kunnen kopen en dus ook meteen het hout gezaagd voor de lades.

  Ik kwam precies toe met een plaats van 122x244 welke in in 4 stukken heb laten zagen in de winkel en thuis verder heb verzaagd.

  Ik was net 2 planken aan elkaar aan het bevestigen toen ik werd geroepen om te komen eten.

  Ik zag daar al wel een probleem tijdens het bevestigen, ik heb op de lengte van 30 cm 4 gaatjes voorgeboord, de 1e 2cm van boven en dan telkens 8cm ertussen, met het indraaien van de schroef zag ik de plank waar de schroef in de lengte erin gaat begon te scheuren, komt dit door te dikke schroeven?

  Tevens kreeg ik van iemand anders nog de tip om duveltjes te gebruiken i.p.v schroeven zo zou je aan de voorkant ook geen schroeven te zien krijgen, maar aangezien ik maar 12mm mdf gebruik is dit volgens mij ook niet de beste oplossing.

  Graag reacties.

  alvast bedankt

 9. #9

  Re: Lade onder bed

  Heb je de gaten wel eerst voorgeboord?
  De gaten moeten voorgeboord worden met de diameter van de kern van de schroef.

 10. #10

  Re: Lade onder bed

  Als je mdf schroeft, moet je minstens 5 cm van de kant af schroeven. dan scheurt het hout niet.

  Deuvels kan je doen, maar als je het goed plamuurt zie je het ook niet meer.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top