Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Vraag ivm freeskoppen

  Enige tijd geleden heb ik een aantal freeskoppen kunnen overnemen. Vandaag kwam ik ze weer tegen en vroeg me af waar deze set voor dient? Ze zijn van het merk thomas en lijken op de oudere blauwe leitz ramensets. Er zitten diverse slisschijven bij.

  Ik vroeg me af of er iemand is die hier meer van weet of evt tekeningen heeft.

  image.jpg

 2. #2
  Volgens mij doe je er bijvoorbeeld twee of drie op de topas, met ringen ertussen kan je ze stellen. Dan kan je bijvoorbeeld een dubbele slis maken voor een raam. De foto is niet erg groot, die dikkere is waarschijnlijk om de sponning te frezen vaak hebben die ook voorsnijmessen?

 3. #3
  Deze hebben geen voorsnijders. Vandaar dat ik verwacht dat dit al een oudere set is. Helaas kan google mij weinig meer vertellen over deze frezen.

 4. #4
  Ik doelde op de sponningfrees, als dit er 1 is want ik kan het niet zo goed zien.

 5. #5
  Het zijn allemaal slisschijven

 6. #6
  Waar ze voor moeten dienen is toch makkelijk te achterhalen, meet alle doormeters en schets de profileringen per slisbeitel. De te maken profilering komt er dan na wat puzzelwerk zo uit, er wel rekening mee houden dat mogelijks ook de schaafkoppen van de pennenbank dienden mee te werken om een complete hoekverbinding te verkrijgen.
  De verschillende doormeters geven de juiste toegeving in de verbinding aan, bijvoorbeeld een toegeving van 12, 15, of 18mm om de glasslagdiepte te compenseren.
  Als het goed is moet er een volledige (raam)hoekverbinding mee te maken zijn, al dan niet met profiel en contraprofiel (= schuine beitel ongeveer 15°)
  Laatst gewijzigd door tuoh; 29-09-15 om 19:55.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top