Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Voordat ik met vragen kom . . .

  . . . zal ik mij even voorstellen.

  Bij het op internet zoeken naar antwoorden op vragen m.b.t. houtbewerking kom ik nog wel eens terecht op Woodworking.nl en vind daar of elders meestal wel een antwoord. Soms blijf ik zitten met mijn vraag, dus daarom heb ik mij toch maar eens aangemeld op dit forum.

  Ik ben al sinds mijn schooltijd op de MTS Bouwkunde (lang geleden) een fanatiek doe-het-zelver. Niet alleen timmerwerk, wat ik op zich wel het leukste vind, maar ook allerlei andere klussen in en om het huis. Aanvankelijk bij mijn ouders thuis en voor andere familieleden, later ook in mijn eigen woning. Daarbij heb ik in de loop der jaren een aardige set gereedschap en de nodige machines verzameld.
  Dat komt nu goed van pas want ik ben sinds mijn VUT en nu pensioen bezig met de renovatie van een klein vrijstaand woonhuis, gebouwd in 1957 en verder vrijwel niets meer aan veranderd en ook enigszins verwaarloosd. Er moet dus een hoop aan gebeuren om het weer in goede staat, comfortabel en energiezuinig te krijgen.
  Onlangs ben ik begonnen met het zelf maken en vervangen van de raamkozijnen om dubbelglas te kunnen plaatsen. Het eerste kozijn is nu klaar, ben tevreden met het resultaat, maar het heeft wel meer tijd gekost dan ik dacht.

  Tussen de bedrijven door ben ik bezig om zaagtafel, afkortzaag en bovenfrees samen te voegen tot een soort eigenbouw combinatiemachine, waarbij de verschillende machines gebruik maken van dezelfde tafel en geleiding. Het is wat moelijk uit te leggen, maar als het klaar is zal ik een foto plaatsen.

 2. #2
  Athanor
  Guest
  Welkom op het forum!

  Ik zou niet wachten met de foto tot het klaar is. Het proces tijdens het maken is voor velen van ons net zo interessant, dus graag foto's en uitleg van het gehele proces Overigens, kom maar op met vragen en je eigen kennis en ervaring!

  Fons

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2014
  Locatie
  Regio Arnhem
  Berichten
  540
  Ja, plaatjes!

 4. #4
  Welkom alhier! Ik ben benieuwd naar je zaagcombi :-)

 5. #5
  Oke, plaatjes dus. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen en ik ben er nog maar net aan begonnen. Maar misschien levert het ook nieuwe ideeën op of goede tips. Ik zal dus een nieuw topic starten in de rubriek Gereedschappen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top