Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13
 1. #1

  Oosterse Netelboom Hout

  Is er iemand die ooit oosterse netelboom hout Celtis Australis in de houthandel tegen is gekomen?
  Laatst gewijzigd door Ernest Dubois; 20-09-15 om 18:53.

 2. #2
  Ga je zwepen maken?

 3. #3
  Nee, ik heb een kloofbijl met een steel van dit hout en ben er verslaaft op daarom zoek ik meer van.

 4. #4
  Andre zal het ook een keer niet weten !!

  jaap

 5. #5
  Ernest,
  Wat is er zo speciaal aan dit hout?
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 6. #6
  De vering + sterkte. Ik had afgelopen jaar een hoop eiken kroonhout. Allemaal knoesten en warrig stukken zo moeilijk te kloven.P2200649.jpg Steel na steel ging er kapot aan, es, hickory, eiken tot dat ik een oosterse nettel steel op de bijl zet die ging niet stuk en bovendien was het minder belastende lichamelijk door de vering. Ik geloof lijsterbes hout is ook sterk en veerachtig maar die heb ik nog niet uitgeprobeerde.

 7. #7
  Dat is een mooie stapel eigenwijs hout... Doe jij ook altijd alles met de bijl? Zelf kloof ik ook elk jaar een beste bult hout, heerlijk werk om te doen.
  Ik zoek ook een mooi stevig stuk hout voor een steel. Had al eens een kloofbijl met een lengte van 110 cm, daar kon ik altijd gigantisch mee meppen. Helaas was die steel ook niet opgewassen tegen dat geweld. Heb nu nog wat essen liggen te drogen, daar wil ik dan nog een keer zo'n steel van maken.
  Maar als jij een adresje komt te weten van ander goed stelen hout dan laat t maar weten.....
  En die lijsterbes moet dus ook goed werken? Kom in het bos geregeld dikke lijsterbes tegen, dan zal ik daar ook eens wat stammen van meenemen...

 8. #8
  Wel eens een steel met glasfiber binnenkant geprobeerd?

 9. #9
  Inderdaad aardig hout om te klieven.
  Glasfiber gaat inderdaad niet kapot, maar ik heb een idee hoe anders het voelt dan hout.
  Maar mat dat eigenlijk verschil? Ik geef snelheid aan de kliefhamer en houdt hem lichtjes vast. Als de klap komt laat ik de steel bijna los. Dan krijg je veel minder trillingen en klappen op je armen.
  Kornoelje is misschien ook een optie. Dit hout is veel compacter dan essen.
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 10. #10
  Ik bewerk jaarlijks rond de 30+ m3 brandhout voor eigen gebruik, altijd met bijlen.

  Dat een steel van 110 lang kan er niet op tegen verbaast mij niet dat is een heel lange, ik hou op bij niet meer als 91 op een double bitted, twee snij.

  Ik heb ook vooral de laatste twee, drie jaar wat gekloofd essen in een drooghok staan en zelfs enkele die ligt te wateren. Het is altijd een kwestie van jaren vooruit plannen, eerste een paar jaar buiten, daarna tenminste een jaar binnen voordat je en echt betrouwbaar steel kan maken. Dan is het dus te meer een drama als hij gaat stuk.

  Het beste adres voor stelen houdt is dat bos waar jij geregeld komt en als je ook een lijsterbes daar tegenkomen die moet je ook meenemen en in 3, 4 jaar op zijn minst hope ik te horen krijgen hoe dat hout is als steel.

  Nooit een glasfiber geprobeerde, maar met dat stapel die je daarboven zien was er tenminste een verleiding, een heel klein beetje.
  Laatst gewijzigd door Ernest Dubois; 22-09-15 om 21:48.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top