Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  zelfbouw aanslag a la incra

  Op youtube vond ik onderstaand filmpje over het bouwen van een precisie aanslag:

  titel: Table saw fence with incremental positioning

  https://www.youtube.com/watch?v=4pud...s_digest-vrecs

 2. #2
  Ik had deze ook al eens gezien. Leuk bedacht, maar mijn 'oordeel' toen: hoop werk voor iets met een geclaimde nauwkeurigheid van 1/16" ofwel 1,6 mm..... De spoed van dat draadeind wordt alleen gebruikt als fixering, niet echt om te verstellen....en dat doet Incra wel toch?

 3. #3
  De nauwkeurigheid is beter dan 1/16, dat zijn de minimale stapjes die je kunt make.
  als je dit met een spindel van 1 mm doet dan kan het best handig zijn, ik merk dat ik de fijnafstelling van de incra alleen gebruik om de 0 exact in te stellen, daarna heb je met de incra ook stapjes van 1 mm.

  leuk gevonden en betaalbaar te maken ��

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2013
  Locatie
  Regio Haaglanden
  Berichten
  534
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mga1600 Bekijk Berichten
  Ik had deze ook al eens gezien. Leuk bedacht, maar mijn 'oordeel' toen: hoop werk voor iets met een geclaimde nauwkeurigheid van 1/16" ofwel 1,6 mm..... De spoed van dat draadeind wordt alleen gebruikt als fixering, niet echt om te verstellen....en dat doet Incra wel toch?
  Volgens mij heb je niet goed gekeken. Hij stelt eerst "grof" met 1.6mm de maat in daarna kan hij door het schroefdraad te draaien fijn instellen. Vind het echt leuk bedacht.
  Als je schroefdraad gebruikt met een spoed van 1mm en dat dan met 10 standen kan ronddraaien. Dan heb je echt wel iets leuks. Wat echt heel goed reproduceerdbaar is. en hoevaak wil je nauwkeurig dan 1mm?

 5. #5
  Dan heb ik te snel "weggeklikt", sorry.....ook omdat ik voor mijn zaagtafel tevreden ben met de geleider en instelbaarheid daarvan. Ik ben inmiddels wel op zoek naar een fijnafstelling voor mijn freestafel geleider (die gekoppeld is aan mijn zaaggeleider). Misschien hier nog eens beter naar kijken.......

  Maar draad met een 1 mm spoed hoort bij M6.....dat is wel een beetje erg dun om grip op te krijgen. Dan is M14 geschikter, dat heeft een spoed van 2 mm.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2013
  Locatie
  Regio Haaglanden
  Berichten
  534

 7. #7
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door evs Bekijk Berichten

  Dat zijn speciale metrisch-fijn maten (die niet gewoon 'overal' te koop zijn) en dus niet de genormaliseerde metrische draadafmetingen.

 8. #8
  Dat is goed bedacht. Meestal betaal je de hoofdprijs als je een draadeind wil. Borstlap/Fabory heeft bijna alles liggen maar is dan ook zeer aan de prijs en alleen voor bedrijven.
  Hier een linkje met wat ik helemaal niet duur vind. http://www.metaalreus.nl/index.php?cPath=1442_1469 naar de kosten heb ik verder niet gekeken. 1mm spoed is voor m10 redelijk gangbaar voor de dikkere maten is het bijna niet als handelsproduct te krijgen.
  Denk er ook aan dat je de moeren in kleine aantallen moet kunnen krijgen.
  Succes voor ieder die er aan begint en laat ons meedelen in jouw ervaringen.

 9. #9
  Ik vind het geniaal, ben alleen bang dat de niet genoeg metaalbewerking skills heb om dit een beetje na te maken. Of zou multiplex stabiel genoeg zijn qua werken om t mee te maken?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top