Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Straight Grain Pijp

 1. #1

  Straight Grain Pijp

  Het is alweer even geleden dat ik nog een stuk bruyere had dat goed en mooi genoeg was om het glad te kunnen afwerken, maar de nerf van dit stukje was zo mooi recht dat ik hem ook julie niet wil onthouden.

  Zoals meestal is de kop van Spaans Bruyere hout, ditmaal zelf opgepikt bij de zager in Girona (handig, zo'n zager op minder dan een uur van ons huurappartement op vakantie!)
  Het mondstuk is gemaakt van blauwe acrylstaaf die ik bij Janzen Pfeifen in Duitsland vandaan haal.

  Making of:
  De afgewerkte pijp:
  Voor de duidelijkheid: ik hobby onder de naam Massis Pipes, het pijpenstoeltje met Mr. Brog logo is een handig dingetje dat ik van een bevriende handelaar kreeg die het Poolse "Mr Brog" merk verkoopt :-)

 2. #2
  Ik zou er bijna van gaan roken, zo mooi.....

 3. #3
  Mooi hout.
  Op welke wijze is de pijpkop af gewerkt?

 4. #4
  De kop is opgeschuurd tot korrel 600 en tussendoor met verschillende beitsen (zwarte, "buckskin" en gele lederbeits) gekleurd. Nadien is de kop met tripoli pasta voorgepolijst, met white diamond pasta nagepolijst en tot slot met pure carnaubas afgewerkt ter bescherming.

  De bovenkant van de kop - het ruwe gedeelte - is de buitenzijde van de bruyereknol zoals hij geoogst wordt. Deze heb ik schoongemaakt tot alle bast eraf was en nadien ook gebeitst en in de was gezet.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top