Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.633

  Luchtdroger in werkplaats. Iemand ervaring?

  Ik huur een kleine werkplaats bij me in de buurt. De eigenaresse gebruikt ook een deel (zoals is overeengekomen). Ben er blij mee. Een nadeel is echter dat de gemiddelde vochtigheid 70 a 75% is. De ruimte kan nauwelijks geventileerd worden en wordt gestookt met een gaskachel (van de eigenaresse). De kachel heeft een afvoer en brandt alleen als ik er ben.

  De hoge vochtigheid is vervelend.
  Nu overweeg ik een luchtdroger te kopen. Ik denk aan een droger die ook in een ongestookte ruimte goed werkt, bijv. een adsorptiedroger zoals die van Meaco. https://www.airsain.nl/adsorptiedroger De ruimte is ong. 80m3.

  Ik denk de droger continu aan te laten en ideaal zou zijn als de rel. vochtigheid wordt verlaagd tot onder de 50%.

  Iemand van jullie ervaring of advies?

  mvg
  klaas0639

 2. #2
  Het is denk ik meer de vraag wat de daadwerkelijke temperatuur is op het moment dat je wil dat er veel vocht uit de lucht wordt gehaald. Wanneer de temperatuur laag is kan de lucht sowieso al weinig vocht opnemen. Juist warmere lucht boven de 10 graden kan veel vocht opnemen. Dus wanneer het in de werkplaats toch al niet vaak onder de 10 graden is zou ik voor een condensdroger gaan die ook veel minder energie verbruikt. Mijn ervaring is dat een condensdroger onder de 10 graden opmerkelijk slechter gaat werken en onder de 5 graden gaat bevriezen.

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.522
  De gaskachel haalt dus de verbrandingslucht uit de ruimte? Dat is al reden genoeg om de ventilatie te verbeteren. Anders wordt het erg ongezond. Dan wordt de vochtigheid vanzelf minder.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.633
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door svenskapelsin Bekijk Berichten
  ...... wanneer het in de werkplaats toch al niet vaak onder de 10 graden is zou ik voor een condensdroger gaan die ook veel minder energie verbruikt. Mijn ervaring is dat een condensdroger onder de 10 graden opmerkelijk slechter gaat werken en onder de 5 graden gaat bevriezen.
  Ja daar is wat voor te zeggen om de zuinigere condensdroger te nemen en de enkele keer dat de temperatuur voor zo''n droger te laag is voor lief te nemen. Heb je een advies voor bepaald merk en type?

  Wat de ventilatie betreft: Het blijft een uitermate vochtig microklimaat doordat het werkplaatsje tussen grote bomen staat (wel heerlijk koel zomers )

  mvg
  klaas0639

 5. #5
  Ik heb een Woods ds15 (of is dit het nieuwe model?), ik heb geen idee of die goed of slecht is. Hij doet het in ieder geval al 8 jaar.

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.522
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door klaas0639 Bekijk Berichten
  Wat de ventilatie betreft: Het blijft een uitermate vochtig microklimaat doordat het werkplaatsje tussen grote bomen staat
  Dat zegt helemaal niets over het nut van ventilatie. Maar goed, als jij ongezond bezig wil zijn en energie wil verspillen moet je het zelf weten

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.633
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bijtel Bekijk Berichten
  .... Maar goed, als jij ongezond bezig wil zijn en energie wil verspillen moet je het zelf weten
  Oeps . Maar....eh......: heb je gezien mijn vraag nog nuttige ervaring met luchtdrogers?

  mvg
  klaas0639

 8. #8
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.522
  Nee, in de zin van voorkomen is beter dan genezen. Maar dat was al wel duidelijk denk ik

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top