Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 16
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Atikokan Ontario Canada
  Berichten
  1.111

  Hop Beuk met slaap en worm gaten

  Ja al weer een tijd geleden dat Ik van me heb laten horen, veel gedaan hier, maar alleen een heel klein beetje hout draaien.

  Ik heb verschillende bomen omgedaan en tot brand hout verwerkt, er stonden en staan nog verschillende Balsam Fir (Abies balsamea) bomen die Ik weg wil hebben omdat ze als een levende muur het uitzicht belemmeren.

  Ze groeien ook zo dicht op elkaar met de dunnere lage takken dat je er gewoon niet doorheen kan zonder de takken te verwijderen.

  Balsam Firs.jpg snowshoe hare.jpg een snowshoe haas die nog witte voeten heeft als het gras tevoorschijn komt

  All die takken verwijderen is al genoeg, maar daarbij hebben deze bomen een plakkerige hars die overall aan zit en alles vast plakt, een broek en shirt gebruikt totdat all dat werk voorbij was, toen opgestookt.

  Met all de warme dagen waren er de muggen en deer flies en black flies (gnats) zo je moet wel een net dragen or je word levendig opgegeten, al dat is nu weer voorbij alleen nog enkele muggen (hele kleintjes, maar die steken ook )
  clearing Balsam Firs.jpg

  Met all het stookhout heb ik wel een beter plaats nodig dan voorheen, zo die is ook gebouwd en het hout zit er nu al in, (op deze foto nog niet)
  Split Balsam Fir.jpg firewood and kindling.jpg New wood shed.jpg

  Tussen all de bedrijven door heb Ik enkele keren wat gedraaid waneer het te heet was of regende, ben met verschillende stukken bezig geweest, enkele Birdhouse ornaments gedraaid, en deze schaal die Ik al had voor gedraaid, verschillende jaren geleden, heb Ik nu opnieuw gedraaid en afgewerkt.

  Hop Beuk word hier dikwijls ijzerhout genoemd, of Hop-horn-beam, het is hard en dicht hout maar is normaal met heel weinig tekening, door de slaap en de worm gaten is dit hier wel een beetje fraaier geworden vind Ik
  Hop Beuk 1.jpg Hop Beuk 2.jpg Hop Beuk 3.jpg Hop Beuk 5.jpg Hop Beuk 4.jpg Hop Beuk voet finished.jpg
  Laatst gewijzigd door Leo Van Der Loo; 30-08-15 om 04:58.

 2. #2
  Je draaiwerk vind ik altijd prachtig Leo, maar ook dat je ons af en toe even mee laat kijken naar het leven in Canada! Is hout de hoofdverwarming in huis? Mooi stookhok ook!!

  jaap

 3. #3
  Ik heb verschillende bomen omgedaan en tot brand hout verwerkt, er stonden en staan nog verschillende Balsam Fir (Abies balsamea) bomen die Ik weg wil hebben omdat ze als een levende muur het uitzicht belemmeren.
  Als ik je foto's bekijk, stond er achter de gevelde muur een nieuwe muur! Je kunt dus nog even vooruit.
  Mooi stookhok inderdaad.
  Wat is dat toch met die noordelijke landen en die muggen. In Zweden hebben ze daar ook al zo'n last van?
  Met vriendelijke groet, Ronald

 4. #4
  Mooie natuur rondom je heen Leo, om jaloers op te worden.
  Het schaaltje is heel mooi.
  Blij u nog eens te horen.
  Groetjes Sirjacobs Didier.

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2014
  Locatie
  midden tussen de noorse sparren
  Berichten
  1.111
  Nee da's niet zijn stookhok hoor! Een stookhok is waar 'gestookt' word. Dus dan zou er een kacheltje moeten staan.
  Of Leo moet er zijn whisky in gaan stoken, dan zou het ook een stookhok kunnen heten

  Verder heb je absoluut gelijk, mooi draaiwerk, en leuk om mee te kijken in Canada. Heel herkenbaar.
  De bloedzuigende insecten komen hier ook heel veel voor. Dazen en horzels. ( ik denk resp the deer-flies en black flies) Die hele kleine muggen zijn echt een plaag. Die komen in zwermen, en prikken vooral in het weke gebied rond de ogen. ( hoewel prikken: ze zuigen ook bloed)
  De haas die nog niet helemaal in zomervacht is hebben wij hier ook in de lente. En het lijkt wel alsof ze in die periode ook nog niet echt weten hoe ze zich schuil moeten houden omdat de wereld ineens veranderd is. Alles was wit en nu ineens groen..

  Overigens je huisje voor de houtopslag is iets wat ik zo ook in mijn kop had zitten. Maar ik zie het hier nergens. Dat deed me twijfelen of het prinicipe wel verstandig is, maar nu ik zie dat jullie dat in Canada zo wel hebben denk ik dat het hier ook wel gaat werken!
  Is het de bedoeling dat je daar het natte hout in stapelt en gewoon laat drogen en in de winter gaat gebruiken?

  @ Hunto. In Zweden hebben ze er ook last van, en wij hier in Noorwegen ook. Finland zou nog erger moeten zijn.
  Hier in Noorwegen zeggen ze dat God die irritante beestjes bewust heeft geschapen, omdat er anders geen verschil was tussen de noorse natuur en het paradijs.

  EDIT: overigens hadden wij afgelopen zomer heel weinig van die irritante beestjes. Maar ook heel veel regen en het was veel te koud. ( dus weinig paradijs sowieso)

 6. #6
  Mooi draaiwerk Leo, zo zie je maar dat je een stuk ongeschikt lijkend hout toch nog kan omtoveren in iets heel moois.
  Verder valt mij op dat in de zomer heel weinig nieuw draaiwerk te zien is op ons forum.
  En ik moet zeggen met dat warme weer sta ikzelf ook weinig achter mijn draaibank.
  Maar we gaan wat dat betreft weer het goede seizoen in en ondanks de vooruitzichten op een drukke winter (renovatie badkamer en zolderkamer + verhuizing van de jongst zoon) hoop ik toch wel weer wat mooie werkstukken te creëren.

 7. #7
  Helemaal mee eens.... het draaiwerk van Leo is altijd een inspiratie.

  Wat betreft de omgeving..... als ik niet zoveel "roots" hier had en wat meer lef was ik allang verhuisd.
  Ik ben een aantal jaren geleden bij mijn tante op vakantie geweest in Canada, hun wonen ook heel landelijk. ik kan je vertellen dat toen we weer naar huis gingen dat wel even slikken was.
  Maargoed, het gras is altijd groenen bij de buren.

  Leo... goed werk geleverd en blijf ons maar steeds weer verblijden met mooie creaties.
  Groetjes uit Landgraaf
  Peter Hendriks

 8. #8
  Thanks for the update Leo, en zeer mooie schaal wederom, met een smilie er in verstopt .

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Atikokan Ontario Canada
  Berichten
  1.111
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jaap Bekijk Berichten
  Je draaiwerk vind ik altijd prachtig Leo, maar ook dat je ons af en toe even mee laat kijken naar het leven in Canada! Is hout de hoofdverwarming in huis? Mooi stookhok ook!!

  jaap
  Thanks Jaap, Ik vind dat in een forum er wel wat meer bij hoort dan in een cataloog , in ons huis staat een combinatie fornuis waar hout in gestookt kan worden, of met elektriciteit verwarmd kan worden, maar we hebben ook een hout kachel die het huis verwarmt als het niet te koud is, alhoewel het huis goed geïsoleerd is and tochtvrij is, kan die niet het huis warm houden waneer de temperatuur onder de -20C tot -40C zakt, elektrisch verwarmen is duur maar word vooral gebruikt waneer we niet thuis zijn of voor bij-verwarmen als het te kout is voor de kachel alleen, het hout fornuis gebruiken we niet voor verzekering’s reden.

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Atikokan Ontario Canada
  Berichten
  1.111
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Hunto Bekijk Berichten
  Als ik je foto's bekijk, stond er achter de gevelde muur een nieuwe muur! Je kunt dus nog even vooruit.
  Mooi stookhok inderdaad.
  Wat is dat toch met die noordelijke landen en die muggen. In Zweden hebben ze daar ook al zo'n last van?
  Thanks Ronald, als je op deze link klikt, krijg je informatie van onze omgeving, op de map staat het dorp Atikokan aangegeven, juist onder en rechts is het nummer 11, dat is ongeveer waar mijn huis staat, eronder zie je een provinciaal park dat ongeveer 100 Km bij 60 Km strekt (puur wildernis) het sluit aan op een park in de US, zo ja er is nog wel wat meer hout achter mijn huis .

  Muggen hadden we in Nederland ook, als Ik me wel herinner, ook blindazen, maar geen "Black flies" die hebben zuiver stromend water nodig en dat hebben wij hier gelukkig nog in overvloed.

  http://www.ontariotowns.net/Atikokan/Quetico.cfm

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top