Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  advies verbinden vloerbalk

  Ik ben een schuur aan het bouwen van 9x5,5m, hierin wil ik een verdieping maken voor opslag van wat spullen. Ik gebruik hier balken voor van grenen 45x220 en de hart op hart afstand is circa 5m. Ik weet dat de balken officieel zwaarder moeten zijn, maar mochten ze doorzakken dan kan ik er altijd in het midden nog ondersteuning maken.

  Nu mijn vraag: De balken zitten om de spanten heen. Daardoor zitten er telkens twee balken met een tussenruimte van 45mm. Heeft het nut deze steeds in het midden verbinden met een stuk hout van een meter lang en twee draadeinden?

  Ik plaats een link naar de afbeelding, krijg het niet voor elkaar om de forumfunctie te gebruiken met mijn mobiel.

  http://1drv.ms/1IzNPxE

 2. #2
  Als je hier nog bv underlayment op legt en vastschroeft is het verbinden volgens mij zinloos, als je het geheel zonder vloer gaat maken is versterking misschien nuttig maar of dat dan 1 meter moet zijn of korter of langer kan ik even geen argument voor vinden.

  Wel lekker de ruimte 9 X 5,5 meter

 3. #3
  Er komen grenen vloerdelen op messing groef van 28mm dik, ik dacht door de balken te verbinden ze misschien massiever te maken, tegen doorbuigen. Is inderdaad een fijne ruimte, en ook nog is vergunningsvrij (Zweden). De Robland, een lintzaag en een kolomboor komen er te staan en natuurlijk een grote werkbank.

  Bedankt in ieder geval.
  Laatst gewijzigd door svenskapelsin; 09-08-15 om 08:52.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Breedte van een balk telt enkelvoudig bij het berekenen van de sterkte, hoogte van een balk telt tot de derde macht bij. Een balkje toevoegen maakt dus niet zoveel uit, zeker niet als je dat alleen maar een stuk(je) in het midden doet.

 5. #5
  Bedankt, dan laat ik het gewoon zo. De tijd zal het leren of ik extra ondersteuning zal moeten plaatsen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top