Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 16
 1. #1

  Nieuwe Slijpsteen Kopen

  Ik ben sinds kort de eigenar en gebruiker van de slijpsteen van mijn dromen, een uit de IJmuiden Slijpsteenfabriek die niet meer bestaat. Ik merk dat met regelmatig gebruik en onderhoud de steen ervan verleest snell in omvang en dat is geen probleem maar betekent op een gegeven moment ik moet een nieuwe hebben dus ik vraag me af waar koop ik een reserve steen nu?


  Ook moet je de moer zien, zo'n grote sleutel heb ik momenteel niet en daar moet veranderingen in komen.

 2. #2
  Een fatsoenlijke slijpstenenfabrikant kan stenen op maat maken, van materiaal (korrelgroote/bindmiddel) wat jij aangeeft.
  Ik heb laatst slijpstenen 400x50x76 (buitendiameter x breedte x binnendiameter) bij de Bötzower Schleifwerkzeuge GmbH
  bestelt, in 2 verschillende groftes 'Edelkorund' voor HSS draaibeitels. Werden door een zuchtende postbode keurig thuis
  gebracht. De prijs lag inkl. verzending en btw tegen de 400 euro.

  Zo te zien heb jij geen aluminiumoxide maar een soort van zandsteen? Afhankelijk van wat je er mee slijpt is dat misschien
  ook de oorzaak dat de steen snel slijt? Deze stenen zijn volgens mij meer voor koolstofstaal.

 3. #3
  Het is wel een zandsteen, ik dacht aan een Bentheimer. Ik vind dit steen een goeie en wil iets vergelijkbaar en inderdaad ik heb bijna niks anders dan koolstofstaal tenminste day probeer ik altijd. Ik neem aan van wat jij schrijft Jurriaan dat ik moest in ieder geval in het buitenland op zoek dwz geen Nederland leveranciers van iets vergelijkbaar.

 4. #4

 5. #5
  De slijpmachinefabriek ijmuiden bestaat nog gewoon. Ik zou beginnen met hun een mailtje te sturen.

 6. #6
  Zoiets als de sandsteine.de website lukt het mij niet te vinden maar dat lijkt inderdaad de oplossing want bij Orsasten geven ze geen antwoord op berichten.

  De nieuwe IJmuiden fabriek heb ik wel kunnen vinden maar ik dacht deze mensen zijn te veel van deze tijd en waarschijnlijk doen ze niet meer aan de ouwe spul maar ik kan het proberen, wie weet.

 7. #7
  Ik heb diverse machines van deze fabriek gehad. En nog steeds twee in gebruik. Deze machines zijn zeer duurzaam . Levensduur van 50 jaar wordt vaak gehaald. Gewoon proberen. Ze weten wel raad met de zin beter duur dan niet te koop. Succes.

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.630
  Ik zie dit type zandstenen nogal eens op marktplaats. Ooit gebruikt op de boerderij maar nu tweedehands te koop aangeboden als een soort tuinatribuut. Vaak zijn ze niet echt meer rond denk ik. Daar moet je dan iets aan doen.

  mvg
  klaas0639

 9. #9
  Hallo Ernest,

  Volgens mij heb ik nog een steen liggen. Een vierkant gaf, ik heb geen idee of hij nog goed rond is. Zat op een oude trap-natslijper.
  Je mag hem zo hebben. Ophalen in Apeldoorn.

  Groet Jos

 10. #10
  Hallo Jos,

  Dit huis waar ik nu woon was tot die tijd die wij hier kwamen in handen van de familie Mellema al 300 jaar lang. Dat waren niet alleen gardinieren maar ook de dorps timmermannen. Een klein deel van hun spullen lag hier nog ondermeer een stuk of drie van de slijpstenen. Ik vind het leuk dat je jouw steen willen opofferen aan mij maar, en dit wou ik ook aan Klass laten weten, ik ben bang dat het wordt heel veel werk om een van de oude stenen in goed orde, vlaken en rond, te krijgen. Ik heb uren aan de ene trap natslijper zitten slijpen en hij is steeds nog niet so goed, daarom ben ik overgestapt naar een krachtig machine versie. Ik vind de prijzen van, bijvoorbeeld, de Duits zandstenen niet slecht en dan een heleboel minder inspanning.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top