Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Drongen, Belgie
  Berichten
  379

  Formaatzaag Eleketra Beckum pkf 255

  Beste forumleden,
  Ik zit met een dilemma. Ik ben op dit moment in het bezit van een Festool precisio cs 70, de volledige set (dus met verlengtafel, schuiftafel, tafelverbreding, parallelaanslag). Ik ben eigenlijk tevreden van de machine: vertrouwde festool-kwaliteit, licht handelbaar (staat nu op mijn zolder), precies, heel handige trekzaagfunctie.
  Omdat ik in de toekomst echter denk om wat meer met gefineerd materiaal te werken, want tot nu toe was dit allemaal mdf en massief, ben ik aan het overwegen om mijn een compaktere paneelzaag met voorritser te kopen. Ik sta op een Elektra beckum pkf 255 met voorritser, maar wou toch eens weten wat jullie eventuele ervaringen zijn met dit model. Ik heb uit dit forum hier en daar al afgeleid dat Electra beckum niet zo goed zou zijn als de formaatzagen van Metabo, vandaar dat ik het jammer zou vinden om mij een model aan te scahffen dat minder is dan de festool, al is het er dan een met trekfunctie.

  Alvast bedankt voor jullie reacties

 2. #2

  Re: Formaatzaag Eleketra Beckum pkf 255

  Dag fransken en eventuele andere belangstellenden.

  Een truuk inzake het voorkomen van splintering bij fineer als je geen toegang hebt tot een toestel met voorrits, mij over alweer jaren geleden aan de hand gedaan door een oude rot in het vak.
  Is bedoeld voor als je zo af en toe eens gefineerd plaatmateriaal te zagen hebt, niet voor dagdagelijkse intensieve toepassing.

  Haal de beschermkap al dan niet voorzien van stofafzuig, van de zaag af, draai je zaag terug in de tafel tot hij nog een millimeter of twee a drie uitsteekt. Het spouwmes kan doorgaans blijven zitten.
  DIT IS DUS WAT GEVAARLIJK ZONDER DIE BESCHERMKAP, REALISEER JE DAT.
  Haal nu de plaat of het werkstuk in de andere dan de normale richting over de zaag. Normaal duw je de plaat of het werkstuk van je af over de tafel, nu trek je het naar je toe. De zaag gaat dan door het materiaal zoals een voorrits dat zou doen.
  De zaag maakt nu een groef in het materiaal, zaagt het dus niet door.
  Vervolgens draai je de zaag op naar normale hoogte en zaag je op normale wijze de boel door.
  Essentiëel in deze is dat je de plaat of het werkstuk bij de tweede doorgang met volledig omhooggedraaide zaag op precies dezelfde manier door, langs of over de zaag kunt voeren, dat je dus precies 'in de groef' gaat zagen. Je moet de boel op een of andere manier nauwkeurig weten fixeren.
  Toegegeven, dit gaat allemaal niet geheel volgens de regels en heeft wat gevaarlijke kanten, maar als incidentele behelp wellicht te overwegen.
  De beschermkap terug aanbrengen zodra het weer kan.

  AltaSilva

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Drongen, Belgie
  Berichten
  379

  Re: Formaatzaag Eleketra Beckum pkf 255

  Dat is inderdaad een goeie tip AltaSilva, ik zal het zeker eens uitproberen. Bedankt

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top