Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Welk vet onderhoud decoupeerzaag?

  Mijn decoupeerzaag is wel aan een onderhoudsbeurt toe dus ik zal 'm ff opmaken, alles goed schoonmaken en opnieuw in het vet zetten. Is lagervet daar het meest geschikt voor?

 2. #2

  Re: Welk vet onderhoud decoupeerzaag?

  Met vet in electrisch gereedschap moet je oppassen, het trekt namelijk stof aan, dat samenklontert. De meeste machines zijn berekend op een lange levensduur zonder smering. Ik zou hooguit de bewegende delen heel dun invetten met een machineolie. Noog beter is een droog smeermiddel, zoals grafiet.

 3. #3

  Re: Welk vet onderhoud decoupeerzaag?

  In een decoupeerzaag zit dik vet bij het op en neergaande deel in de behuizing. Normaal gesproken komt in dit deel ook geen rommel en behoeft het vet dus ook niet vervangen te worden. Moet je het toch vervangen even met de serviceafdeling van het merk bellen en je weet het.

  Wim

 4. #4

  Re: Welk vet onderhoud decoupeerzaag?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wim Kluck
  In een decoupeerzaag zit dik vet bij het op en neergaande deel in de behuizing. Normaal gesproken komt in dit deel ook geen rommel en behoeft het vet dus ook niet vervangen te worden.
  Idd, dat vet dus, in de behuizing van de drijfstang. 1 van de monteurs verteld me vandaag dat dat vet ook aan slijtage onderhevig is en dat het goed is om het om de 2-3 jaar bij intensief gebruik te vervangen. Hij raadde me industriele kwaliteit lagervet aan dus ik heb wat van m'n werk meegenomen.

 5. #5

  Re: Welk vet onderhoud decoupeerzaag?

  Bij machines met koolborstels is grafiet juist zeer ongeschikt omdat als het op een of andere manier in de motor zou komen die zelf voor een revisie in aanmerking komen doordat die niets meer doet. Grafiet geleid beter dan koper en zorgt dan ook snel voor kortsluiting. Bij oudere machines zorgt het slijtage-stof van de koolborstels ook voor problemen. (koolborstels zijn van grafiet)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top