Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: ff voorstellen

 1. #1

  ff voorstellen

  Hallo, ik ben Hindry en boomverzorger in de Betuwe. Al een tijd heb ik leuke stukken hout met mijn werk mee genomen voor vrienden en bekenden die er wat leuks mee kunnen doen. Alleen zag ik nooit een resultaat hiervan, laat staan een bedankje. Vandaar de aanschaf van een Record draaibank en wat beitels en lekker zelf wat freubelen. Na een verbouwing probeer ik nu wat actiever te worden en vandaar ook naar dit forum. Leuke berichten van de vakmensen, en de ruil spreekt mij ook zeer aan. Ik zoek natuurlijk handige tips en trucs voor een leuk stukje draaiwerk. En af en toe heb ik echt hout teveel om op te slaan en in de kachel kan altijd nog. Daarom kan ik het dan graag ruilen voor iets anders. Bijvoorbeeld meekijken over de schouder van een routinier.
  Ik heb nog een stam Gymnocladus liggen van ca. 15cm. doorsnede en 2m. lang. Weet iemand of dit interessant hout is voor houtbewerking?
  Ik kijk uit naar reacties. Groet, Treefrog

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: ff voorstellen

  hindry

  je bent van harte welkom in zwolle om eens mee te kijken!!

  rick

 3. #3

  Re: ff voorstellen

  Hoi Rick, bedankt voor je uitnodiging, als ik in de buurt kom kijk ik graag een keer mee. Maar hopelijk zijn er iets dichter in de buurt van de Betuwe ook houtdraaiers? Wacht wel af, het hout blijft rustig drogen en loopt niet weg.
  Groet, Hindry

 4. #4

  Re: ff voorstellen

  Ik werk in Beneden Leeuwen, je bent altijd welkom.

  Apropos gymnocladus: het hout schijnt te lijken op robinia hout, zie http://www.eurobinia.net/index.php?p...jolsq2jhtleq33, dus ik verwacht dat het prima draaihout is.

  Veel informatie ook hier: http://tinytimbers.com/specie_coffeetree.htm

 5. #5

  Re: ff voorstellen

  Gymnocladus heeft een rode kern, ik verwacht er veel van maar het ligt nu nog te drogen als stam onder de braamstruiken in de schaduw iets van de grond af. Ik heb ook nog een verse Mahonia struik gerooid met kluit. Geel hout en misschien ook wel geschikt voor een creatieve vorm. Heeft iemand daar ervaring mee. Zijn wortelstronken wel te draaien?
  Jurriaan ik heb jou gesproken op Marienwaard en heb voor jou de gouden regen geveld in Tiel een aantal jaren geleden. Kleine wereld. Ik kom graag een keer in de werkplaats in Ben.Leeuwen.
  Bedankt voor het aanbod

 6. #6

  Re: ff voorstellen

  Wortelstronken zijn te draaien, maar het schoonmaken is moeilijk, waardoor je toch zand en soms stenen tegen blijft komen, en dat is wel een aanslag op je beitels.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top