Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  Post Beitels/messen Scheppach HM1

  Voor zover ik kan zien, is het enige verschil tussen de beitels voor de HM1 en HM2, de 2 uitsparingen voor de stelschroeven bij de HM1.
  En als je dan naar de prijs kijkt, is er toch een serieus verschil.

  Weet iemand of het mogelijk is om de uitsparingen zelf te maken in het mes ?
  Of kan je de stelschroeven ook diep genoeg plaatsen zodat deze gewoon onder het mes komen ?

 2. #2
  Als je een goedkoop setje magnetische beitelstellers koopt, kan je de stelboutjes weglaten. Dan kan je de gewone rechte messen kopen. De kosten van de stelblokjes heb je er al na een keer uit.

 3. #3
  @chevy66 : Bedankt voor de snelle respons.
  Weet je misschien ook waar ik dit kan vinden ?
  Ik vind alleen bij tendotools.com aan €68.

  Weet er misschien ook iemand, wat de minimum breedte is voor een schaafmes in een HM1 ?
  Ik heb nog een extra set messen meegekregen, maar deze zijn misschien "ver op".
  Normaal zijn deze 18mm en deze zitten nu eerder rond 12-13mm.

 4. #4
  Beitelstellers bij Rutland in engeland 20 pond. Schaafmessen bij Appleby woodturnings e bay internetshop . 3 paar voor 28 pond. Verzenden bij beide bedrijven is in mijn ervaring snel. Verzendkosten vallen erg mee.

 5. #5
  Als ik iets in het buitenland bestel, kijk ik altijd of ze nog meer hebben wat ik zoek. Ik bestel dit dan mee, Dit drukt de verzendkosten per artikel.

 6. #6
  Klopt het dat ik er dan 2 nodig heb ?

 7. #7
  Twee wat? Twee messen in de as. Twee stelblokjes. Messen zitten per twee verpakt in een doosje. De prijs van 10 pond is voor twee messen. Ik bestel altijd 3 setjes messen tegelijk, de verzendkosten blijven gelijk, maar je krijgt 10 procent korting. De stelblokjes zitten ook met twee in een doosje.

 8. #8
  Bij mijn vorige schaafbank, een robland, werkte op hetzelfde principe. Waar ik de beitels liet slijpen en ook nieuwe bestelde, sleep er die sleufjes voor mij in. Die stelschroef was tevens ook de beveiliging tegen het eruit vliegen van de messen.
  sometimes you just need a bigger hammer

 9. #9
  Er bestaat ook een systeem met dunne wegwerpmessen die aan 2 zijden scherp zijn (omkeermessen). Je hebt dan wel een soort van opvullat nodig om aan de benodigde dikte te geraken, hoe het verder eigenlijk werkt weet ik niet.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top