Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 23

Onderwerp: Salontafeltje

 1. #1

  Salontafeltje

  Mijn meisie wilde nog een salontafeltje in de stijl van de eetkamertafel (deze had ik zelf gefabriceerd). Dus na 3kwartjaar vertraging toch maar aan begonnen....

  Moest eerst deze worden:

  Maar toen zagen we deze en deze vonden we ook erg cool!!  Dus het werd een variant van beide

  Tis een beetje een copycat actie maar liever goed gejat dan slecht bedacht

 2. #2
  Dus beetje vurenhouten latjes gescoord bij de bouwwinkel. Met de domino in elkaar gezet en vervolgens gelijmd
  Eerst 4 delen gemaakt lekker in de tuin.  Daarna de 4 delen in elkaar geplakt, mijn proef versie van de scriptie kon mooi gebruikt worden om het lijm op te vangen..
  Daarna beetje schuren en binnen kijken hoe het eruit komt te zien..

  Laatst gewijzigd door matrex-online; 16-07-15 om 20:51.

 3. #3
  het is een net tafeltje geworden.

 4. #4
  Mandjes trouwens gescoord bij de kwantum, uiteraard voordat ik begon met bouwen!

  Hierna ben ik het blad gaan maken, had nog wat restmateriaal staan en een stukje mdf erbij gehaald. Blad is 2*18mm dik.
  Boel eerst maar uittekenen:  Blij dat dat werk er weer op zat. Tis leuk om te doen maar altijd veel werk. Zeker omdat het natuurlijk net allemaal niet haaks en 45graden is, tis en blijft passen meten aanpassen en zagen...

  Het parket is geplakt met lijm en vastgezet met brads.

 5. #5
  Vorige week het onderstel gemaakt. 18mm mfd met een vurenhoutenlat eromheen in verstek. Het blad valt in het vurenhout, hieruit een randje gezaagd met de zaagtafel.  Uiteraard binnen weer showen bij het meisie:
 6. #6
  Gister het blad geschuurd alle lijmresten verwijderd enzo. Niet teveel schuren want het is verouderd eiken..


  wat een resultaat na het schuren!!!


  Gisternacht de nachtdienst vrijgenomen dus vandaag vrij. De kleine naar oma (daar moest ie toch heen vandaag omdat ik anders zou liggen te slapen)

  Ik moest die lamellen nog maken.. paar ideeeen gehad hoe ik ze moest klemmen of monteren. Dacht eerst een kam te maken met uitsparingen erin waar de latjes dan in konden. Echter ik vond de latjes te dun hiervoor, vond het geen gezicht..

  Maar ik had nog voldoende plankjes over om ze te dubbelen. Dus alles vandaag gezaagd en op elkaar gelijmd. Wilde ze niet nieten omdat mijn nieten te lang hiervoor zijn (20mm) Dus daarvoor hier alleen geplakt. Maar de boel moest wel geklemd worden, dus een lijmklemming verzorgd :P
  lijmmalletje gemaakt:


  Had nog ergens een bankschroef liggen welke ik gescoord had op MP na een verhaal hierover op het forum. Ligt al een jaar in de schuur maar komt nu toch vanpas!  Had wel een proefje voor de latjes gemaakt, zo gaat het worden  Als ik nu de plankjes schulp heb ik er 2. Die kunnen dan onder 45graden afgezaagd worden en dan gemonteerd worden op de plank in de zijkant van de tafel. Idee is met brads.

  De zijkantjes ook gelijk gemaakt vandaag, viel nog niet mee want die panlatten zijn zo scheef en onevendik als een hoer. Maargoed boel is strak geworden. Heb gekozen om ze in 18mm te maken, dan kwam ik wat verder naar buiten en kan ik de geplakte latjes schulpen en dan kwam ik beter uit met de plankjes welke in nog had.
  De zijplankjes zijn vanmiddag ook geverfd en het onderstel ook. Het onderstel had ik gevuld en hoefde ik allen nog maar licht te schuren. Deze zijkanten en onderkanten moeten nog wel een keer nageverft worden maar het ziet er al strak uit.

  Tevens heb ik het blad gevuld met bonafit en schuurstof, hier geen foto van(ben ik vergeten). maar denk dat er nog een paar plekjes nog een keer moeten, dan zal ik een foto maken.

 7. #7
  Was net in de schuur..

  Zo ziet het eruit nu:
 8. #8
  vandaag voor de middagdienst de kans gehad om weer verder te gaan het projectje.

  Eerst de gelijmde plankjes delen.


  vervolgens de schuine zijde eraan zagen  Toen verdeling afgetekent op het hout en begonnen met plaatsen. Op maat zagen en vast gezet met brads.

  Nu de andere 3 nog...

  Ben zelf goed tevreden over het resultaat!

 9. #9

 10. #10
  Dat is een heel net tafeltje aan het worden.
  Met wat heb je al die niet-gaatjes dicht gemaakt?
  Groeten, Raymond

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top