Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  JET OSC22-44 Breedbandschuurmachine : De eerste plankjes ziricote worden geschuurd

  Hallo allemaal,

  Wat ben ik blij met m'n schuurmachine. Net nog even gebruikt voor wat gevlamd esdoorn...geschuurd tot 1,5mm dikte...super !!

  Twee weken terug had ik de camera even aangezet om de eerste "echte" plankjes te schuren....


 2. #2
  Mooi machientje Rick.
  Ik ben blij u nog eens aan het werk te zien via de forum.
  Veel plezier ermee.

 3. #3
  Hoe gaat het met de kopshoutensnijplanken? Heb je daar veel profijt van?

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  @sirjacobs : T is inderdaad een mooi machine. Volgens mij ben ik door het angstmoment heen om mijzelf werkend in beeld te brengen..hahaha

  @avos : Gisteren toevallig 1 essen snijplank geschuurd. De snijplanken gaan eerst bij mij door de vandiktebank (0,1 mm per keer) tot ze glad zijn. Daarna schuren om de machineslag weg te krijgen. Dit duurt iets van 1 minuut denk ik... Schuren doe ik met korrel 80. Donderdag ga ik t schuurpapier wisselen. Dan komt Nerflander op bezoek, gelijk even vragen of hij wil helpen om de eerste keer het schuurpapier te wisselen. Ik heb wel een gebruiksaanwijzing maar "live" instructie blijft wat beter hangen...en het is veel leuker.
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Voor dit soort applicaties is het een goeie machine, maar ik zit er aan te denken of ik de mijne wel ga houden.
  Het minste spoor van houtlijm of naaldhout en je papier is naar de knoppen, compleet verstopt. Voor loofhout werkt het wel ok, maar als je door een oneffenheid eens te veel afneemt dan verbrand je je werkstuk. Soms doe je dan meer kwaad dan goed.

  Werkbladen en zo dat kan ze niet goed aan want je kan max 0,2 -0,3 mm per keer afnemen, als je dan een hoogte verschil hebt van een paar mm dan ben je een uur bezig.

  Kortom het is soms zeer handig om te hebben want het kan zaken dat geen enkele andere machine kan, zoals zeer fijn fineer schuren. Maar verwacht er niet te veel van, voor mijn gebruik komt het zeer weinig van pas.
  Ik ben er wel zeker van dat als ik ze weg zou doen dat ik er een keer of twee per jaar spijt van zal hebben.

 6. #6
  IK zat er juist naar te kijken om de vlak vandikte te vervangen bij de kopshouten snijplanken. Maar zoals ik de reacties lees moet je daar dus geen wonderen van verwachten?
  Dan kan ik beter de vlakbank gebruiken en daarna de rotex zoals ik nu doe.
  voor kleine delen dun te schuren kan het handig zijn, maar dan volstaat een wat compactere machine. Ik zal hem ook niet gebruiken met de intensiteit van Rick zijn werk..

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Dat schuren van snijplanken koste mij lichamelijk teveel ongemak. Nu heb ik de "handmatige" schuurtijd aanzienlijk teruggebracht en dat scheelt een stuk.

  Tafelbladen zou ik hier niet mee schuren maar bv een paneel voor een kastje oid. Het is een lichte machine en daar moet je wel rekening mee houden natuurlijk.
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top