Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Bevestiging van de Festool OF 1400 op de WoodRat WR900

  Kleine tip voor de mensen die een Festool bovenfrees type AF1400 op de basisplaat van de WoodRat WR900 willen bevestigen.

  In veel beschrijvingen op internet staat dat hiervoor de montagegaten in de zool van de freesmachine worden genomen of de bouten worden "misbruikt" waarmee de zool aan de vertikale geleidingen is bevestigd. Bij de AF1400 lukt dit allemaal niet.

  Wel kun je 4 torx schroeven "misbruiken" waarmee de pertinax zoolplaat onder de aluminium zool is geschroefd. Deze plaat is met 5 torx schroeven gemonteerd waarvan je 4 schroeven kunt gebruiken voor de bevestiging aan de grondplaat van de WR900. Je moet dan wel deze 4 schroeven vervangen voor langere.

  Zie bijgaande foto van de onderkant van de Grondplaat met de gemonteerde bovenfrees.


  Attached files

 2. #2

  Re: Bevestiging van de Festool AF 1400 op de WoodRat WR900

  goede topic Klusser,

  Hoe heb je hem precies in het midden gekregen?

 3. #3

  Re: Bevestiging van de Festool OF 1400 op de WoodRat WR900

  meten, meten, meten,

  Helaas heb ik geen gegevens bewaard dus ik kan je geen maten geven behalve dan de maten die ik op het internet had gevonden. (moest wel weer even zoeken)

  http://www.hobel-und-eisen.de/Woodra...ung_of1400.htm

  De maten die in deze tekening zijn opgenomen kloppen niet helemaal met de basisplaat van de WR900 maar duidelijk is wel dat de gaten in de zool van de OF 1400 symetrisch zijn geboord t.o.v. het midden van de freesspil.
  Ik heb zowel de horizontale en vertikale steekmaten als ook de diagonale steekmaat op de grondplaat uitgezet met de hartlijn van de lange sleuf als middenlijn en de hartlijn van het boorgat in de grondplaat als middenlijn dwars daarop.

  Succes,
  Rik

  Attached files

 4. #4

  Re: Bevestiging van de Festool OF 1400 op de WoodRat WR900

  thanks,

  ook bedankt voor de tekening trouwens. Zou het wat zijn om een soort plexiglazen mal te maken. Zeg maar een soort doorzichtige voetplaat.

  Anyway, die van mij zit er ook al op. Helaas nadat ik een keer verkeerd de gaten uitgezet heb. Gevolg is dat er nu een paar gaten teveel in zitten, maar dat is tot op heden geen probleem.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top