Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 29
 1. #1

  oefenen met het incra ls systeem

  Rendew en ik hebben beide het incra ls systeem en maken te weinig gebruik van de mogelijkheden die dit systeem bied. Gewoon frezen gaat prima en een enkelvoudige vingerlassen gaat ook prima. We hebben beide een broertje dood aan het lezen van gebruiksaanwijzingen. Dus gisteren kwam rene op bezoek en wij aan de slag. Wij probeerden een dubbele vingerlas te maken. Zag er veelbelovend uit. Toch zat er overal dezelfde speling tussen in de hoogte en breedte van iets minder dan een mm. De hoogte is er simpel uit te krijgen maar wie van de incra gebruikers kan ons hierbij helpen. Wij gebruiken template 25 de double double boxjoint? Hout niet vlak of haaks genoeg?

 2. #2
  Hey Wim,

  gebruik je wel de goede frees diameter voor de gebruikte template?
  Kun je ook een foto laten zien van de speling?
  volgens mij heb je voor verschillende diameters frees, verschillende templates!

  Groet John

 3. #3
  We hebben de maten op de template genomen. Frees met de schuifmaat nagemeten. Nieuwe frees. 10 mm. We hebben alles afgezaagd voor de volgende oefening.

 4. #4
  Is prima te doen. Maar zoals je zelf al zegt is vlak- en haaksheid wel een echte pré.
  Vlakheid kan je heel goed zuiver krijgen met de wonder fence. Heb je die ook? Dan kan je daarna met behulp van de 'Right-angle fixture' de boel haaks frezen.
  Als je vlak- of haaksheid niet goed is zie je als je de verbinding eenmaal in elkaar hebt aan de ene kant nog een spleetje en aan de andere kant niet.
  Jullie hebben het over speling die overal even groot is dus ligt dat puur aan de hoogte/ diepte instelling van de frees. Heb je de diepte van de frees niet goed staan, wat overigens ook zeker een precisie werkje is, dan krijg je of de verbinding niet goed in elkaar (te strak) of hij zit veel te losjes waardoor je dus over het gehele stuk een gleuf hebt.
  De enige manier om dit zuiver goed af te stellen is door proefblokjes te maken net zolang totdat de verbinding strak in elkaar valt.

  Nu moet je me alleen zo even niet vragen of hij bij een losse verbinding nou dieper of juist hoger afgesteld moet worden... is alweer een tijdje geleden dat ik met de mijne gespeeld heb.


  Het is wel mogelijk:
  20141226_000210.jpg

  Overigens... als je zat bent van lezen: Kijk dan eens de dvd die erbij zit. Dan pik je het veel sneller op!
  Laatst gewijzigd door Woldenga; 23-06-15 om 20:52.

 5. #5
  Ja de dvd heb ik heel goed opgeruimd. Toch maar goed zoeken. Ik heb de hele uitgebreide set. Het probleem deed zich voor bij de proefstukjes. Ik zal bij de volgende pogingen meer aandacht bestedener aan het uitgangsmateriaal.

  heel mooi kistje.

 6. #6
  Gevonden!

  Lower to Loosen, Heighten to Tighten.

  Zit de verbinding dus te los, dan moet je de frees omhoog bijstellen. Dus meer materiaal weghalen. Doe dit in heeeele kleine stapjes!
  Maar hoe dan ook.. Elke keer als je een kistje maakt.. Meten.. frezen.. controleren... eventueel bijstellen.. frezen.. controleren. Totdat het proefstukje past. En dan nergens meer aan komen totdat je ze allemaal gefreesd hebt.
  Laatst gewijzigd door Woldenga; 23-06-15 om 21:38.

 7. #7
  HE Woldenga moest je nu echt dat kistje laten zien
  Heb de DVD niet echt goed bekeken en die handleiding eeeuh tja eeuh ...

  Moet er echt is voor gaan zitten en dan geen koffie erbij leuten want dan ga ik stuiteren.

  Misschien bij onze hof leverancier een bananen doos met verklooi hout bestellen stukkie DVD kieken en dan zelf proberen .
  rechtsonhandig en linksonmogelijk

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.188
  Geen ervaring met het incra systeem, maar de Engelsen zouden zeggen RTFM!!!

 9. #9
  I know read the fucking manual
  rechtsonhandig en linksonmogelijk

 10. #10
  ALAYOBTC
  And Look At Your Own Beautiful Tool Chest
  Groet,
  Pieter

  www.houtdraaien.com

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top