Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 19

Onderwerp: Steiger aanschaffen

 1. #1

  Steiger aanschaffen

  Hallo,
  Ik zit er aan te denken om een steiger aan te schaffen.
  Dit omdat dit jaar de dakkapellen wel weer een likje verf kunnen gebruiken.
  Een offerte van de schilder kwam binnen en die was ook niet misselijk.
  Of ik laat het schilderen en kan dan weer ff vooruit of ik investeer in een steiger, schilder het zelf en na 5 jaar heb ik die ook al terug verdient.
  Het gaat hier om particulier gebruik.
  Nu zat ik zo eens te kijken en zag 3 verschillende breedte en 3 verschillende lengte maten.
  Nu heb ik zelf enkel een aantal keer gewerkt op een een van 135cm breed.
  Nu de keuze: smal (75 cm) / basic-line (90 cm) / breed (135 cm)
  De smalle versie valt voor mij af omdat ik dit wel erg smal vindt als je er zo een 8 meter bovenop staat.
  Dus nu gaat mijn keuze tussen basic en breed, nu weet ik het niet zo goed meer.
  Breed is lekker lomp en stevig maar ook weer een tikkie duurder.
  Bij de basic line krijg ik mijn twijfels over de kwaliteit, ik heb die nog nooit bij een professional gezien.

  Zelf zat ik hier te kijken:
  http://www.steigervoorweinig.nl/c-2808175/rolsteigers/
  Iemand ervaring met deze website?
  Alle adviezen, verkopers en tips zijn welkom

  gr. Paulo

 2. #2
  Op 8 meter hoog zou ik voor breed gaan, een stukje stabieler.
  sometimes you just need a bigger hammer

 3. #3
  Bij een brede kan je 2 bladen naast elkaar kwijt. Ik gebruik er een om op te staan en de ander zet ik hoger, zodat ik een tafel ,of werkbank heb. Dan hoef je niet steeds te bukken als je wat nodig hebt.

 4. #4
  Ik zou ook voor breed gaan.
  Tijdens het opbouwen staat de steiger nog niet aan de muur vast. Als je dan die bovenste delen er op zet is een brede toch zeker prettiger.

  Let wel op dat in de hoogwerk- en steigerbouwwereld werkhoogte iets anders is dan vloerhoogte.
  bij een werkhoogte van 8,2 meter ligt de vloer op 6 meter!
  Groeten, Raymond

 5. #5
  Vergeet niet dat een eigen steiger ook veel ruimte in beslag neemt je bent snel een paar 1m2 kwijt ook heeft een steiger onderhoud nodig bvb de steiger vlonders ( plaatwerk ) die moet je om de 5 a 6 jaar vervangen.
  Je kan dat ook niet doen en er gewoon op gaan staan als ze 10 jaar oud zijn maar 8 meter hoog is erg hoog als je er door heen zakt, ik denk als je alleen een steiger eens in de 5 jaar nodig hebt dat je hem dan beter kan huren bij een bedrijf dan weet je zeker dat die gekeurd is ( te zien aan de keuringsstickers ) sta je een stuk veiliger.

 6. #6
  Huren is relatief goedkoop. Een fatsoenlijk en degelijke steiger voor 8 m hoog is 135X250 of 305. Meestal heb je daarnaast nog extra onderdelen nodig om die paar dakpannen dat je dakkapel naar binnen staat te overbruggen. Voor een dergelijk setje ben je in aanschaf al gauw 4-6.000,- kwijt, afhankelijk van het merk. Voor die paar keer dat je n steiger nodig hebt is dat wel erg prijzig. Koop nooit en 2e hands steiger; dingen moeten ieder jaar gekeurd worden op beschadigingen en gebroken lassen en vaak wordt dat vergeten

 7. #7
  Koop gewoon een gebruikte steiger. Als je hem voor eigen gebruik hebt, heb je niets met keuren te maken. Ook hier geldt gewoon je gezond verstand gebruiken. Als er een buis een beetje krom is maakt dat voor de functionaliteit geen ruk uit. De werkplatforms gaan jaren mee, als je de steiger niet jaar in jaar uit in weer en wind laat staan . Je moet alleen soms een popnagel vervangen. Als je een steiger netjes vlak opzet en er geen tassen stenen op zet, heb je niet gauw gebroken lassen.

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door chevy66 Bekijk Berichten
  Koop gewoon een gebruikte steiger. Als je hem voor eigen gebruik hebt, heb je niets met keuren te maken. Ook hier geldt gewoon je gezond verstand gebruiken. Als er een buis een beetje krom is maakt dat voor de functionaliteit geen ruk uit. De werkplatforms gaan jaren mee, als je de steiger niet jaar in jaar uit in weer en wind laat staan . Je moet alleen soms een popnagel vervangen. Als je een steiger netjes vlak opzet en er geen tassen stenen op zet, heb je niet gauw gebroken lassen.

  Ben het hier geheel mee eens, dat heb ik ook gedaan

  Ik had eerst zo'n razadeck gekocht

  Untitled by Chris, on Flickr
  Untitled by Chris, on FlickrUntitled by Chris, on FlickrUntitled by Chris, on Flickr

  Ik dacht dat het handig was dat het zo klein opvouwde, maar het was the small en geeft dan geen goed en veilig gevoel en heb een aluminium tower gekocht - gebruikt en dan bespaar je best wel veel en krijg je het betere materiaal - blijf veilig - niet goedkoop

  De tower van mij doet 8 meter en heeft die supports aan de zijkant tegen het omvallen, en dat geeft zo'n ongelofelijke stabiliteit, en omdat het van aluminium is is het heel makkelijk om op te bouwen. en het geeft niet als hij buiten blijft staan - dus mijn advies..... kijk op marktplaats
  Untitled by Chris, on Flickr
  Untitled by Untitled by Chris, on Flickr/]Chris[/url], on Flickr
  MvG
  Chris
  If you put your mind to it you can accomplish anything

 9. #9
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SunRayes Bekijk Berichten
  Let wel op dat in de hoogwerk- en steigerbouwwereld werkhoogte iets anders is dan vloerhoogte.
  bij een werkhoogte van 8,2 meter ligt de vloer op 6 meter!
  Dat is zeker een goede tip!

  Ik heb zelf een smalle kamersteiger (6,5 werkhoogte dacht ik) (kan ik dan ook gebruiken om mijn vide in het huis te verven) en voor schilderwerkzaamheden voldoet dit naar mijn mening prima, wanneer je ook nog andere werkzaamheden ermee zou willen uitvoeren is het erg beperkt. nog een voordeel van een smalle is dat die ook minder ruimte in de garage inneemt.

  Maar smal of breed zorg ervoor dat je voldoende stabilisatoren gebruikt en het liefst wielen/voeten met spindels, een stabiele basis geeft een prettig gevoel als je bovenin zit

  Ik heb de mijne 2e hands gekocht voor 600 of 800 euro bij een handelaar in nieuw en gebruikt, kan de prijs en contactgegevens opzoeken als je wilt.

 10. #10
  Alvast bedankt voor alle maningen en adviezen, ik het was mij inderdaad al opgevallen dat werkhoogte en vloerhoogte verschillende maten zijn.
  opslag is ook niet zo een groot probleem, en als ik materiaal koop, koop ik het liever in één keer goed.
  op verschillende websites kwam ik steigers tegen van euroscafford, wat mij een redelijk merk lijkt. en kom dan voor een breede steiger op zo een 1700 en de uitwijkconsoles op zo een 400. dat maakt samen 2100 euro.
  aan de schilder was ik dit ook kwijt, nu heb ik natuurlijk wel nog mijn materiaal en mijn eigen uren die ik erin moet stoppen maar dat even ter zijde
  miss heb ik het niet helemaal duidelijk opgeschreven maar ik zal de steiger vaker gebruiken dan om de 5 jaar, het zal om zo een 3x per jaar gaan, en ik denk dat ik na 5 jaar de steiger al lang terug verdient heb.
  opslag zal in een garage zijn dus zal niet altijd in weer en wind zijn.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top