Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: Dewalt DWS778

 1. #1

  Dewalt DWS778

  Beste forumleden,

  Ik zit al een poosje mee te lezen op woodworking.nl Ik ben van plan een nieuwe afkortzaag te kopen, aangezien ik op dit moment werk met een Ferm afkortzaag en ik toch meer precisie wil. Nu is mijn oog gevallen op de Dewalt DWS778, omdat deze geen geleider heeft die achter de machine uitsteekt en toch een zaagcapaciteit van 305mm heeft. Echter kan ik op internet vrij weinig testen en reviews over de betreffende afkortzaag vinden. Daarom vroeg ik mezelf af of er forumleden zijn die een DWS778 hebben en wat hun bevindingen van de afkortzaag zijn.

  Het belangrijkste voor mij is dat het een afkortzaag is, waarbij 45 ͦ ook echt 45 ͦ is en 90 ͦ ook echt 90 ͦ is. Die precisie mis ik op dit moment helaas bij mijn Ferm afkortzaag. Verder gaat mijn voorkeur ook uit naar een dergelijk geleidersysteem als dat van bijvoorbeeld een Dewalt (DWS778/DW777) of Festool (Kapex), waarbij er niets aan de achterkant van de machine uitsteekt, zodat ik de machine dicht tegen de muur kan plaatsen.

  Mvg,
  Maurits

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2010
  Locatie
  Keerbergen, België
  Berichten
  626
  Ik stond voor net dezelfde keuze.
  Wou eerst voor de dws778 of de Dws780 gaan, maar uiteindelijk heb ik voor de Kapex gekozen.
  Al redelijk wat balken mee afgekort en steeds een perfecte zaagsnede.
  De prijs vergeet je heel snel, zelfs al is het maar een hobby
  De Kapex wordt ook geleverd met een goed zaagblad en heeft een goede stofafzuiging.

 3. #3
  Hallo Maurits,

  Ik heb deze zaag nu een paar maanden en ben er erg blij mee, wel even af moeten stellen maar nu echt zuiver haaks en 45 graden. Voor mij waren de zaagcapaciteit en het geleidesysteem en de prijs de belangrijkste overweging om voor deze te kiezen.

 4. #4
  @Den Deze:
  Ik heb inderdaad ook de Kapex overwogen, maar ik ben nog niet overtuigd dat hij zijn +/-€600,- meerprijs voor mij ook echt waard is. Hij heeft wel veel extra's t.o.v. de Dewalt, zoals de zwaaihaak, dubbele laser enz. Maar dan vraag ik mezelf af of ik dat bij een andere zaag ook echt zal missen.

 5. #5
  Kijk ook naar de Hitachi , die steekt ook niet uit aan de achterkant
  Untitled by Chris, on Flickr
  MvG
  Chris
  If you put your mind to it you can accomplish anything

 6. #6
  Welke afkortzaag is dat precies? Die ben ik nog niet eerder tegengekomen op internet.

 7. #7
  Hitachi C12LSH kost €1.047 incl.BTW.

 8. #8
  Ik heb helaas niet de digital readout, was niet verkrijgbaar op dat moment in de UK, was heeeeeeeel erg dichtbij om hem vanuit de US te importeren, maar heb besloten de unit zonder de digital readout te nemen

  EN NU spijt op tand - had dat ding met de digital readout moeten kopen - heb gehoord dat de readout super accuraat is. de machine is geweldig. en ik zou hem nu weer kopen - komt standaard met laser!
  MvG
  Chris
  If you put your mind to it you can accomplish anything

 9. #9
  Athanor
  Guest
  Ik zit serieus aan een Ryobi afkortzaag te denken. In onderstaand topic is deze besproken en resultaat klinkt goed.

  http://www.woodworking.nl/showthread...obi+afkortzaag

  Fons

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top