Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Ruud stelt zich voor

  Hoi allemaal,

  Ik ben Ruud en binnen niet al te lange tijd afgestudeerd werktuigbouwer aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ondertussen volg ik dit forum al weer een tijdje en omdat ik binnenkort ga beginnen aan een werkbank word het tijd mezelf maar eens voor te stellen.

  Eigenlijk ben ik op het moment totaal geen houtbewerker. Ik houd er van om met mijn handen bezig te zijn en de drang is dan ook vaak aanwezig om iets te maken. Dit kan zijn van metaal, hout, papier, eten, etc. (Huidige projecten zijn bijvoorbeeld het maken van een laskap en het haken van een muts, zoiets). Deze hobbie heb ik gecombineerd met de website Instructables die enkele van jullie wel zullen kennen. Op http://www.instructables.com/member/RuudvandeLooij/ vinden jullie mijn member-page met veel van mijn voorgaande projecten. Als student heb ik natuurlijk altijd geld te kort vanwege andere hobbies , dat is dan ook deels de reden dat 1 van de mooiste dingen van het maken voor mij het verzamelen van de spullen is. De meeste van jullie zullen een idee hebben en daar spullen bij kopen/zoeken. Bij mij is dit vaak andersom geweest en soms als ik een idee heb heeft het wel eens 2 of meer jaar gekost om de spullen bij elkaar te verzamelen omdat kopen niet het juiste gevoel geeft.

  Ondanks dat ik met vanalles bezig ben vind ik niets zo mooi als een goed stuk hout. Als het aan mij zou liggen zou dus ook bijna alles van hout gemaakt mogen worden. Een kapstok van een oude pallet of een strakke eiken salontafel(beide op instructables). Ik merk dan ook aan mezelf dat ik steeds meer met hout wil gaan werken, maar helaas heb ik er niet de ruimte voor in mijn appartement op 6 hoog. Toch gaan binnenkort op vakantie de eerste lepels gemaakt worden op vakantie vanuit mijn luie stoel en wil ik dus een houtbewerkersbank maken in de studeerkamer met wat extra specifieke eisen voor al mijn andere maak-hobbies.

  Hopelijk tot snel op mijn eerste project op deze site.

 2. #2
  Welkom, ook vanuit Eindhoven

 3. #3
  Leuk verhaal Ruud!

  Bij mij is dit vaak andersom geweest en soms als ik een idee heb heeft het wel eens 2 of meer jaar gekost om de spullen bij elkaar te verzamelen omdat kopen niet het juiste gevoel geeft.
  Mij kost het soms jaren om te bedenken waar ik verzamelde spullen kan toepassen. Juist omdat ze er niet speciaal voor bedoeld zijn kan het resultaat verrassend uitpakken. Zo kocht ik laatst op een rommelmarkt voor 4 euro een vrijwel complete kaassnijder die nu wacht op een nieuw leven als <nog te bedenken>. Wel even het mes botgemaakt want ik heb me al een paar keer flink gesneden.

  Ben benieuwd naar je projecten.

 4. #4
  Hallo Ruud, goed idee van die wooden bar clamps, http://www.instructables.com/id/Wooden-Bar-Clamp/ ga ik verder onderzoeken. En welkom!

 5. #5
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door close Bekijk Berichten
  Mij kost het soms jaren om te bedenken waar ik verzamelde spullen kan toepassen. Juist omdat ze er niet speciaal voor bedoeld zijn kan het resultaat verrassend uitpakken. Zo kocht ik laatst op een rommelmarkt voor 4 euro een vrijwel complete kaassnijder die nu wacht op een nieuw leven als <nog te bedenken>.
  Soms is het goed om niet de ruimte te hebben om dingen op te slaan. Anders had ik ook veel meer spullen gehad die ik ooit misschien nog wel eens zou kunnen gebruiken.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.624
  Ha welkom werktuigbouwer. Als student (in heel iets anders) had ik ook altijd geldgebrek en maakte graag dingen. En dat is nooit veranderd .

  Leuke sites die je noemt.

  mvg
  klaas0639

 7. #7
  Athanor
  Guest
  Welkom op het forum!

  Fons

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top