Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Balken met dubbele tand/mes/veer en groef

  Ik denk eraaan om een freesmachine en bijbehorende frezen te kopen om in balken van 5cm dikte een dubbele tand en groef te frezen. Het doel: zelf balken maken voor een blokhut. Eerst en vooral, welke frezen heb ik hiervoor nodig en waar kan ik die kopen? De frezen dienen om conische tanden te bekomen en waarschijnlijk heb ik profiel - contraprofiel nodig. Ik heb al wat gegoogled, maar tot nu toe vind ik geen frezen voor dubbele tand en groef, enkel voor enkele tand en groef en dit in planken van +/- 18mm. Ik ben totaal geen houtbewerker, dus ook graag wat bijkomende uitleg. En wat de freesmachine betreft, welke is hiervoor het beste geschikt?

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Is het maken van een blokhut het enige doel? Die balken zijn zo goedkoop, kan je beter kant en klaar kopen. Weegt totaal niet op tegen de hoeveelheid werk. Als ik een goede freesbank zou hebben staan zou ik het al niet eens doen.

  Kijk hier maar eens: http://www.ho-berg.nl/assortiment/blokhutten/overige

 3. #3
  Zorg dat de eerste half meter van steen is zodat het hout van de grond is. Maak ook een bredere overkapping om het hout te beschermen tegen de regen. Gefreesd hout rot sneller dan de ouderwetste boomstam blokhutten.
  www.gogreenbuddy.com mijn dagelijkse bezigheid om groene activiteiten te promoten!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top